Kultúra
Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő: Erős mezőny az idén is
Sajtótájékoztatót tartott a szervezőbizottság

Húsz fiatal énekes lép színpadra jövő szombaton a temerini sportcsarnokban, akiknek fellépését Aleksandar Dujin zenekara kíséri, valamint szakzsűri értékeli – hangzott el a Tini és Ifjúsági Táncdalénekes vetélkedő ma megtartott sajtótájékoztatóján. A szervezőbizottság tagjai,Törteli László, Varga Flórián, Füstös Dénes és Ádám Csilla elmondták, hogy az idén is színvonalas produkcióknak lehetünk szem- és fültanúi.

Ez alkalommal a tini kategória (13-18) lesz a népesebb, összesen 11 fellépővel, míg az ifjúsági kategóriában (18-25) kilencen vetélkednek majd.

A fiatalok Vajdaság számos településéről érkeznek a szombati döntőre, közül hat fellépő helybeli. Teljesítményüket a Jovan Adamov, Füstös Dénes, Verebes Ernő és Guzsvány Izabella összetételű zsűri bírálja el.

A rendezvényt élőben közvetíti a Vajdasági Rádió, a Vajdasági Televízió pedig felvételt készít a fesztiválról.

Az idén a magyarországi X Factor tehetségkutatóból népszerű Király L. Norbit láthatja vendégül a sportcsarnok közönsége, aki 30 perces műsorral szórakoztatja majd a nézőket. A műsorvezető szerepét az idén is László Judit és Rutonić Róbert vállalta, mindketten a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei.

Mint elhangzott a rendezvény az idén sem jöhetne létre támogatók nélkül. A temerini önkormányzat mellett, a tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi, valamint a művelődési és tájékoztatási titkárság támogatja a rendezvényt, de számos vállalkozó is.

A 22. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 350 dináros áron válthatók a Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 és 11 óra között, vagy a fesztivál napján délután 2 órától a helyszínen.

Ádám Csilla

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Nino Cerruti divattervező - illusztráció
2022. JANUÁR 15.
[ 22:09 ]
A nagybecskereki Petőfi MME-ben, a Találkozások az Úri utcában sorozat mai alkalmával a régi karácsonyokat és a szilvesztereket, az újévvárásokat idézték fel. E két jeles ünnep a polgári szokáskultúrában nagy jelentőséggel bír, és Németh Ferenc művelődéstörténész nagy előszeretettel kutatott e témában, ezt...
2022. JANUÁR 14.
[ 22:34 ]
Elhunyt a posztmodern mesterének tartott Ricardo Bofill spanyol sztárépítész 82 éves korában Barcelonában pénteken. Rendkívül innovatív, látnoki alkotóként lett közismert világszerte, aki folyamatosan megkérdőjelezte az építészetben uralkodó aktuális gondolkodást és divatot. 1963-ban irodáját egyfajta...
2022. JANUÁR 14.
[ 19:22 ]
Kicsik és nagyok egyaránt szeretik a keresztrejtvényeket. Jót szórakozunk a megfejtésükkel, s közben a tudásunk is bővül, de a logikánkat is fejlesztjük. Magyarkanizsán téli foglalkozásokat szerveztek a diákoknak, ami pénteken, a szünidő utolsó napján egy bajnoksággal zárult a Cnesa Oktatási és Művelődési...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:02 ]
Beolvasás folyamatban