Kultúra
Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő: Erős mezőny az idén is
Sajtótájékoztatót tartott a szervezőbizottság
Betűméret:             

Húsz fiatal énekes lép színpadra jövő szombaton a temerini sportcsarnokban, akiknek fellépését Aleksandar Dujin zenekara kíséri, valamint szakzsűri értékeli – hangzott el a Tini és Ifjúsági Táncdalénekes vetélkedő ma megtartott sajtótájékoztatóján. A szervezőbizottság tagjai,Törteli László, Varga Flórián, Füstös Dénes és Ádám Csilla elmondták, hogy az idén is színvonalas produkcióknak lehetünk szem- és fültanúi.

Ez alkalommal a tini kategória (13-18) lesz a népesebb, összesen 11 fellépővel, míg az ifjúsági kategóriában (18-25) kilencen vetélkednek majd.

A fiatalok Vajdaság számos településéről érkeznek a szombati döntőre, közül hat fellépő helybeli. Teljesítményüket a Jovan Adamov, Füstös Dénes, Verebes Ernő és Guzsvány Izabella összetételű zsűri bírálja el.

A rendezvényt élőben közvetíti a Vajdasági Rádió, a Vajdasági Televízió pedig felvételt készít a fesztiválról.

Az idén a magyarországi X Factor tehetségkutatóból népszerű Király L. Norbit láthatja vendégül a sportcsarnok közönsége, aki 30 perces műsorral szórakoztatja majd a nézőket. A műsorvezető szerepét az idén is László Judit és Rutonić Róbert vállalta, mindketten a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei.

Mint elhangzott a rendezvény az idén sem jöhetne létre támogatók nélkül. A temerini önkormányzat mellett, a tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi, valamint a művelődési és tájékoztatási titkárság támogatja a rendezvényt, de számos vállalkozó is.

A 22. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 350 dináros áron válthatók a Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 és 11 óra között, vagy a fesztivál napján délután 2 órától a helyszínen.

Ádám Csilla

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hungarikummá vált Magyar népmesék sorozat újabb évaddal tér vissza, és már most nagy várakozás övezi. Az ikonikus rajzfilmsorozat, amely több generáció kedvence lett, ezúttal is a Kecskemétfilm stúdiójában készül. Az évad sorozatrendezője, Csákovics Lajos osztott meg kulisszatitkokat a hirado.hu-val. Az új évad...
2024. OKTÓBER 19.
[ 16:04 ]
Pénteken a zentai kis zsinagógában megrendezett könyvbemutatón Magyar Zoltán Bestiarium Hungaricum - Csodás lények és teremtmények a magyar néphagyományban című, a Cser Kiadó gondozásában megjelent könyvéről Vörös András, a magyarországi kiadó munkatársa beszélgetett a szerzővel és P. Szathmáry Istvánnal, a kötet...
2024. OKTÓBER 18.
[ 21:22 ]
A Vajdasági Vándormozi Egyesület október 21-én, hétfőn 18 órai kezdettel Palicson szervezi meg a Semmelweis című film vetítését a Palics Magyar Művelődési Egyesület épületének nagytermében. A film bemutatását követően a Szabadkához szorosan kapcsolódó Kovács Tamás, a film egyik szereplője mesél...
2024. OKTÓBER 18.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban