Kultúra
Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő: Erős mezőny az idén is
Sajtótájékoztatót tartott a szervezőbizottság

Húsz fiatal énekes lép színpadra jövő szombaton a temerini sportcsarnokban, akiknek fellépését Aleksandar Dujin zenekara kíséri, valamint szakzsűri értékeli – hangzott el a Tini és Ifjúsági Táncdalénekes vetélkedő ma megtartott sajtótájékoztatóján. A szervezőbizottság tagjai,Törteli László, Varga Flórián, Füstös Dénes és Ádám Csilla elmondták, hogy az idén is színvonalas produkcióknak lehetünk szem- és fültanúi.

Ez alkalommal a tini kategória (13-18) lesz a népesebb, összesen 11 fellépővel, míg az ifjúsági kategóriában (18-25) kilencen vetélkednek majd.

A fiatalok Vajdaság számos településéről érkeznek a szombati döntőre, közül hat fellépő helybeli. Teljesítményüket a Jovan Adamov, Füstös Dénes, Verebes Ernő és Guzsvány Izabella összetételű zsűri bírálja el.

A rendezvényt élőben közvetíti a Vajdasági Rádió, a Vajdasági Televízió pedig felvételt készít a fesztiválról.

Az idén a magyarországi X Factor tehetségkutatóból népszerű Király L. Norbit láthatja vendégül a sportcsarnok közönsége, aki 30 perces műsorral szórakoztatja majd a nézőket. A műsorvezető szerepét az idén is László Judit és Rutonić Róbert vállalta, mindketten a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei.

Mint elhangzott a rendezvény az idén sem jöhetne létre támogatók nélkül. A temerini önkormányzat mellett, a tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi, valamint a művelődési és tájékoztatási titkárság támogatja a rendezvényt, de számos vállalkozó is.

A 22. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 350 dináros áron válthatók a Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 és 11 óra között, vagy a fesztivál napján délután 2 órától a helyszínen.

Ádám Csilla

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pénteken délután tartották meg a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában a III. Hatetudnád… Népművészeti Tábor gálaműsorát és a kézműves kiállítását. A népszerű gyermektábort harmadik alkalommal szervezték meg, s a községből több mint száz résztvevője volt. Az egész héten át zajló táncoktatás és...
2021. JÚLIUS 24.
[ 6:19 ]
A Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület a Csűrdöngölő Kulturális Egyesülettel közösen, és a Hagyományok Háza szakmai támogatásával 2021-ben ismét megrendezi a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált. (A fesztivál időpontja: szeptember 9–12.) A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó népmesei...
2021. JÚLIUS 23.
[ 11:11 ]
Fenyő Miklós lesz az egyik sztárvendége a szabadkai városnapi programsorozatnak. A rock and roll magyar királya szeptember 2-án lép majd fel, tette közzé az információt közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke. Koncertjén a Fenyő Gyöngye zenekar és a Csacska Macska vokál...
2021. JÚLIUS 22.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban