Kultúra
Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő: Erős mezőny az idén is
Sajtótájékoztatót tartott a szervezőbizottság
Betűméret:             

Húsz fiatal énekes lép színpadra jövő szombaton a temerini sportcsarnokban, akiknek fellépését Aleksandar Dujin zenekara kíséri, valamint szakzsűri értékeli – hangzott el a Tini és Ifjúsági Táncdalénekes vetélkedő ma megtartott sajtótájékoztatóján. A szervezőbizottság tagjai,Törteli László, Varga Flórián, Füstös Dénes és Ádám Csilla elmondták, hogy az idén is színvonalas produkcióknak lehetünk szem- és fültanúi.

Ez alkalommal a tini kategória (13-18) lesz a népesebb, összesen 11 fellépővel, míg az ifjúsági kategóriában (18-25) kilencen vetélkednek majd.

A fiatalok Vajdaság számos településéről érkeznek a szombati döntőre, közül hat fellépő helybeli. Teljesítményüket a Jovan Adamov, Füstös Dénes, Verebes Ernő és Guzsvány Izabella összetételű zsűri bírálja el.

A rendezvényt élőben közvetíti a Vajdasági Rádió, a Vajdasági Televízió pedig felvételt készít a fesztiválról.

Az idén a magyarországi X Factor tehetségkutatóból népszerű Király L. Norbit láthatja vendégül a sportcsarnok közönsége, aki 30 perces műsorral szórakoztatja majd a nézőket. A műsorvezető szerepét az idén is László Judit és Rutonić Róbert vállalta, mindketten a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei.

Mint elhangzott a rendezvény az idén sem jöhetne létre támogatók nélkül. A temerini önkormányzat mellett, a tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi, valamint a művelődési és tájékoztatási titkárság támogatja a rendezvényt, de számos vállalkozó is.

A 22. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 350 dináros áron válthatók a Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 és 11 óra között, vagy a fesztivál napján délután 2 órától a helyszínen.

Ádám Csilla

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ilma Rakusa, Ladik Katalin, Mohácsi István, Mohácsi János és Nagy Gabriella kapja idén a Déry-díjat. A magyar irodalmi élet egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakmai elismerését a Déry Tibor Alapítvány évente ítéli oda. A kitüntetést pénteken adják át a díjazottaknak - közölték a szervezők az...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:28 ]
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton...
2023. NOVEMBER 29.
[ 12:06 ]
Válogatás a Szabadkai Városi Múzeum szerzeményeiből 2014 – 2023 címmel nyílik kiállítás november 30-án, csütörtökön 18 órai kezdettel a Szabadkai Városi Múzeum időszaki kiállítótermében. A tárlattal a Szabadkai Városi Múzeum megnyitásának 75. évfordulóját ünneplik meg. A kiállítást a tárlat kurátorai,...
2023. NOVEMBER 28.
[ 22:31 ]
Beolvasás folyamatban