Kultúra
Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő: Erős mezőny az idén is
Sajtótájékoztatót tartott a szervezőbizottság
Betűméret:             

Húsz fiatal énekes lép színpadra jövő szombaton a temerini sportcsarnokban, akiknek fellépését Aleksandar Dujin zenekara kíséri, valamint szakzsűri értékeli – hangzott el a Tini és Ifjúsági Táncdalénekes vetélkedő ma megtartott sajtótájékoztatóján. A szervezőbizottság tagjai,Törteli László, Varga Flórián, Füstös Dénes és Ádám Csilla elmondták, hogy az idén is színvonalas produkcióknak lehetünk szem- és fültanúi.

Ez alkalommal a tini kategória (13-18) lesz a népesebb, összesen 11 fellépővel, míg az ifjúsági kategóriában (18-25) kilencen vetélkednek majd.

A fiatalok Vajdaság számos településéről érkeznek a szombati döntőre, közül hat fellépő helybeli. Teljesítményüket a Jovan Adamov, Füstös Dénes, Verebes Ernő és Guzsvány Izabella összetételű zsűri bírálja el.

A rendezvényt élőben közvetíti a Vajdasági Rádió, a Vajdasági Televízió pedig felvételt készít a fesztiválról.

Az idén a magyarországi X Factor tehetségkutatóból népszerű Király L. Norbit láthatja vendégül a sportcsarnok közönsége, aki 30 perces műsorral szórakoztatja majd a nézőket. A műsorvezető szerepét az idén is László Judit és Rutonić Róbert vállalta, mindketten a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei.

Mint elhangzott a rendezvény az idén sem jöhetne létre támogatók nélkül. A temerini önkormányzat mellett, a tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi, valamint a művelődési és tájékoztatási titkárság támogatja a rendezvényt, de számos vállalkozó is.

A 22. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 350 dináros áron válthatók a Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 és 11 óra között, vagy a fesztivál napján délután 2 órától a helyszínen.

Ádám Csilla

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Közös szelfik, búcsúölelések, s fogadalmak, hogy jövőre ismét találkoznak. Csütörtök este zárult a horgosi Túrú tanyán a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület 12. Talentum Gyermek és Ifjúsági néptánctábora, amelynek idén 180 résztvevője volt. A táborlakók gálaműsorral búcsúztak egymástól, s...
2024. JÚLIUS 12.
[ 13:02 ]
Nem sokkal 75. születésnapja után meghalt Shelley Duvall amerikai színésznő, aki olyan filmekben játszott, mint a Ragyogás, az Annie Hall és a Popeye – írja a Guardian. Dan Gilroy szerint, aki 1989 óta volt az élettársa, Duvallal a cukorbetegség szövődményei végeztek, álmában érte a halál a texasi Blancóban lévő...
2024. JÚLIUS 12.
[ 7:52 ]
A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezik a Ludasi Népzenei Tábort. A pénteken kezdődő népzenei tábor keretében július 13-án, szombaton este 7 órától a szegedi Csergő banda népzenei koncertje és moldvai táncház lesz a ludasi Kosztolányi-házban. Július 14-én, vasárnap este 8 órától a topolyai Csörgő...
2024. JÚLIUS 11.
[ 14:35 ]
Beolvasás folyamatban