Magazin
A hétvégén tiszavirágzás

Idén június 18-án, 19-én és 20-án lesz a tiszavirágzás, amit a természet szerelmesei figyelemmel követhetnek Törökbecsén a folyóparton, tájékoztattak az Amikor a Tisza virágzik (Kad Tisa cveta) rendezvény szervezői.

„A Tisza melletti rakpart és éttermek, a járványügyi intézkedések betartása mellett, vendégül látják mindazokat, akik élőben szeretnék látni a tiszavirágzást, s ellenőrizni a legendát, amely szerint a tiszavirágzás napjaiban teljesül minden szerelmi kívánság” – közölték a szervezők.

A legendát az inspirálta, hogy a tiszavirág nevű rovar három évig él lárvaként az iszapban, hogy aztán rövid élete násztáncban teljesedjen ki.

„Amellett, hogy természeti jelenség, a folyó tisztaságát is jelzi, hiszen ha a nagy szennyezettség következtében egyszer elpusztul a tiszavirág, ugyanazon a helyen soha többé nem jelenik meg” – írják a szervezők.

A hétvégén a látogatók amellett, hogy megcsodálhatják a Tisza virágzását, csónakázhatnak és lovas kocsira is ülhetnek, de koncertek is várják az érdeklődőket. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) figyelmeztetése szerint július hónap végéig 34 és 39 fok közötti nappali hőmérséklet várható Szerbiában. A tájékoztatás szerint a mai napon az ország nagy részén és Belgrád területén változóan felhős lesz az idő, olykor rövid ideig tartó eső vagy helyi zápor...
2021. JÚLIUS 26.
[ 11:54 ]
A nagybecskereki Petőfi MME-ben működő Art Klub megrendezte a kis formátumú képzőművészeti alkotások 4. nemzetközi biennáléját. Az idei rendezvény számít az eddigiek közül a legtömegesebbnek, hiszen 60 képzőművész mintegy 120 alkotását küldte el, igaz, hogy nemzetközinek hirdették meg a biennálét, ám csak Szerbia...
2021. JÚLIUS 25.
[ 22:43 ]
A Muzslyai Amatőr Képzőművész Klub 14. alkalommal szervezte meg egynapos táborát, alkotónapját, a MAKK kolorit név alatt futó összejövetelét, amelyen 18 képzőművész vett részt. Sok szép munka került ki az Óbecséről, Botosról, Nagybecskerekről, Lukácsfalváról és Muzslyáról érkezett alkotók keze alól. Itt voltak az...
2021. JÚLIUS 25.
[ 19:41 ]
Beolvasás folyamatban