Olvasók rovata
Csantavér: Tanévnyitó a Hunyadiban 69 elsőssel
Betűméret:             

Szeptember elsején a Hunyadi János Általános Iskola újra megnyitotta színes kapuit tanulni vágyó diákjai előtt. A gyerekek kis csoportokban állva beszélgettek a nyaralásról, a táborokról, megannyi életre szóló élményről. Ezen a napon hivatalosan is véget ért a hosszú nyári szünidő, kezdetét vette egy új, másféle kaland. A diákok felsőbb osztályba lépnek, új tanárok, új ismeretek, új kihívások közé. A nyári élmények a csengő berregő hangja után elhomályosulnak kicsit, helyüket fontos kérdések veszik át: nehéz év lesz? Mi vár ránk? Többet kell tanulni? Ezekre a kérdésekre senki sem tud igazán válaszolni, azt viszont tudjuk, és hisszük, hogy mind diákjaink, mind pedig tanáraink, a maximumot fogják nyújtani ebben az évben is.

Azért, hogy még ünnepélyesebb keretek között kezdhessék tanulóink az új iskolaévet, iskolánk tehetséges diákjai alkalmi műsorral készültek.

A műsor kezdeteként a Hunyadi himnuszt hallhattuk, majd Kecsenovics Szabó Dóra igazgatónő beszéde után néhány verset, dalt az iskoláról.

Hivatalosan is hunyadis diákokká avathattunk a mai napon 69 elsőst, megnyitva előttük a kapukat a tudás várába. Az elsősök fogadásán részt vett Vicsek Annamária, oktatási államtitkár, Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtási Bizottságának tagja, falunk plébánosa Utcai Róbert atya, a helyi közösség képviseletében pedig Gregus Katalin és Burány Ferenc.

Az ünnepi műsoron az igazgatónő és vendégeink beszéde után a Hunyadi udvari zenekart hallhattuk. Az elsős kisdiákok bemutatkoztak egy-egy verssel osztályuk képviseletében. A műsort a Rügyecskék néptánccsoport zárta népi gyermekjátékokkal.

Az ünnepélyes eskütétel után a nyolcadikos tanulók jelképesen átadtak egy-egy léggömböt újdonsült társaiknak, amelyet a magasba engedtek üzenve, számukra határ a csillagos ég.

Életük első iskolás óráján a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően beiskolázási csomagot kaptak a lurkók, ezzel már végképp felkészülve a diákéletre.

Iskolánk nagyon büszke diákjaira, köszönetet mondunk a segítőkész szülőknek, és bízunk abban, hogy eredményes év áll előttünk, ahogyan az a megnyitón is megfogalmazódott: „Az előttünk álló tanév a 232. A csantavéri oktatás történelemkönyvébe 231 oldalt már teleírtak, ránk vár a következő oldal. Úgy éljük és úgy írjuk napjainkat, hogy utódaink, ha olvassák, elismeréssel hajtsanak fejet.”

Kopasz Tamara

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Adakozók, mecénások Zentán - illusztráció
2017. DECEMBER 21.
[ 23:19 ]
Szavalóverseny Péterrévén - illusztráció
2017. NOVEMBER 7.
[ 17:45 ]
Ismét egy csodás, gyermekkacajtól hangos hetet zárt a Hunyadi János Általános Iskola, ugyanis október első hetében került megrendezésre a gyermekhét.Ezen a héten minden a gyerekekért van. Nincs felelés, és házi feladat is csak módjával. Ami még ennél is fontosabb, a programot is maguknak állíthatják össze. Így...
2017. OKTÓBER 7.
[ 11:32 ]
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében a hetedik Gion-tábort tartották az elmúlt hét folyamán az újvidéki Apáczai Fiúkollégiumban. A Gion Nándorról elnevezett egyhetes ingyenes táborba a tavalyi olvasási verseny döntőjében elért eredmények alapján juthattak be az általános iskolák tanulói. Az első...
2017. JÚLIUS 30.
[ 18:14 ]
15 éves kimaradás után az Erzsébet-táborok keretein belül újból Nagytábort szervezett a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség. 2017. július 4-13. között Nádaspatakon 250 táborozó ünnepelte meg a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség fennállásnak 25. évfordulóját.A tábor szelleme az „Újra jgyütt”...
2017. JÚLIUS 25.
[ 17:38 ]
Beolvasás folyamatban