Olvasók rovata
Csantavér: Gyermekhét a Hunyadiban
Betűméret:             

Ismét egy csodás, gyermekkacajtól hangos hetet zárt a Hunyadi János Általános Iskola, ugyanis október első hetében került megrendezésre a gyermekhét.

Ezen a héten minden a gyerekekért van. Nincs felelés, és házi feladat is csak módjával. Ami még ennél is fontosabb, a programot is maguknak állíthatják össze. Így történhetett, hogy egész héten a szünetekben hangos zene szólt, amelyre mozgékonyabb diákjaink együtt táncoltak.

A Miénk a katedra elnevezésű program is az ő kérésükre lett aktív. Nagy élvezettel vették át tanáraik szerepét, néha kicsit túljátszva azt, de a végén mindig boldogan ültek vissza a saját, jól megszokott helyükre.

Az egész héten át tartó privilégiumokon kívül minden nap más programban vehettek részt.

Hétfőn tápióbicskei tüzérek látogattak el hozzánk. Nagy meglepetés volt ez a diákoknak, nem győztek gyönyörködni a szebbnél-szebb egyenruhákban. Ünnepélyesen műsor keretein belül tisztelettel hajtottak főt a tizenhárom vértanú emléke előtt.

A keddi nap a palacsintáról szólt. Először minden osztály három képviselője palacsintadíszítő versenyen vett részt, majd az ínycsiklandó alkotások elbírálása után hatalmas palacsintázásba fogtak az iskola udvarán. Az osztályok kedvükre tölthették meg a közkedvelt édességét, így volt ott minden, mi szem-szájnak ingere.

Szerdán a divat oltárán áldozhattak, frizuraverseny volt ugyanis a napi program. Téma a hippi mozgalom. Nem is kell mondanom, hogy a témában való hosszas kutatás után micsoda izgalmas hajkölteményeket hoztak össze felsőseink. Nehéz dolga is volt a zsűrinek.

Csütörtökön kereskedelmi rátermettségüket villanthatták meg a tanulók, mivel a hetedik órán vásárt rendeztek az udvaron. Volt itt a sok játék mellett fodrászasztal, ahol a lányok serénykedtek, vagy éppen különböző sütemények, amiket még otthon készítettek el. A begyűjtött összeg az osztálypénzhez került.

Pénteken a tudás került előtérbe, a tanulók egy kvíz keretében mérték össze szellemi erejüket.

Az alsósok és óvodások sem búslakodtak, náluk is színes programsorozat volt. Kezdve az ügyességi játékoktól, a csere-bere vásáron keresztül egészen az álarcos bálig mindenféle móka törte meg a hétköznapjaikat.

Alig ért véget a programsorozat, de a gyerekek már azt kérdezgetik, mikor jön a következő.

Kopasz Tamara

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Adakozók, mecénások Zentán - illusztráció
2017. DECEMBER 21.
[ 23:19 ]
Szavalóverseny Péterrévén - illusztráció
2017. NOVEMBER 7.
[ 17:45 ]
Szeptember elsején a Hunyadi János Általános Iskola újra megnyitotta színes kapuit tanulni vágyó diákjai előtt. A gyerekek kis csoportokban állva beszélgettek a nyaralásról, a táborokról, megannyi életre szóló élményről. Ezen a napon hivatalosan is véget ért a hosszú nyári szünidő, kezdetét vette egy új, másféle...
2017. SZEPTEMBER 2.
[ 7:12 ]
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében a hetedik Gion-tábort tartották az elmúlt hét folyamán az újvidéki Apáczai Fiúkollégiumban. A Gion Nándorról elnevezett egyhetes ingyenes táborba a tavalyi olvasási verseny döntőjében elért eredmények alapján juthattak be az általános iskolák tanulói. Az első...
2017. JÚLIUS 30.
[ 18:14 ]
15 éves kimaradás után az Erzsébet-táborok keretein belül újból Nagytábort szervezett a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség. 2017. július 4-13. között Nádaspatakon 250 táborozó ünnepelte meg a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség fennállásnak 25. évfordulóját.A tábor szelleme az „Újra jgyütt”...
2017. JÚLIUS 25.
[ 17:38 ]
Beolvasás folyamatban