Sport
Szerb Szuperliga: A TSC féltucatnyi gólt lőtt az utolsó fordulóban
Betűméret:             

A Szerb Szuperliga utolsó fordulójában meggyőző fölénnyel, 6:0-ra győzte le a kruševaci Napredakot a TSC.

A topolyai csapat elejétől többet birtokolta a labdát. Az első félidőben Ćirković és Stanić volt eredményes, majd a második játékrészben Stanić duplázott, Pantović pedig a 60. percben a negyedik TSC gólt is megszerezte. Ćirković, majd Sós Bence is feliratkozott a góllövők listájára.


TSC – Napredak 6:0 (2:0)

TSC Aréna, 2200 néző. Vezette Stamenković (Belgrád). Góllövők: Ćirković a 6., 78., Stanić a 42., 53., Pantović az 58., Sós a 80. percben.

TSC: Ilić, Vlalukin, Stojić (Popović), Krstić, Petrović ((Sós) (Jovanović)), Milosavljević, Vulić (Pejić), Đakovac, Pantović (Rakonjac), Stanić, Ćirković.

Napredak: Balević, Tomić, Miladinović, Gajić, Blagojević, Jović, Sadiković, Marjanović, Bastajić, Stanojlović, Skočajić (Stanković).

Már korábban a harmadik helyet bebiztosította magának a topolyai csapat. Mivel a Crvena zvezda nyerte a kupát, a TSC az Európa-liga selejtezőkének utolsó fordulójában lép pályára. Lehetséges ellenfelei: Ajax, Braga, LASK, Molde, Başakşehir, Midtjylland, Union St. Gilloise, Plzeň, Ludogorec, Sparta Praha, Malmö. Amennyiben nyer, úgy az EL-csoportkörében folytathatja, ha veszít, akkor közvetlenül a Konferencia-liga csoportkörébe jut. Biztossá vált, hogy a TSC együttese 2023 után 2024-ben is valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szerepelhet.

A szerb válogatott szövetségi kapitánya 35 fős bő keretet hirdetett a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságra. A csapatban a TSC két focistája is helyet kapott. A topolyai együttes védelmének meghatározó játékosa, Nemanja Stojić, valamint középpályása, Aleksandar Ćirković készülhet a nemzeti csapattal. Rajtuk kívül 2023 nyarán a TSC-től Salzburghoz igazolt támadó, Petar Ratkov is bekerült a keretbe

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mai mérkőzések a labdarúgó-Európa-bajnokságon: Lengyelország – Hollandia (15:00 óra) Szlovénia – Dánia (18:00 óra ) Szerbia – Anglia (21:00 óra)
2024. JÚNIUS 16.
[ 9:37 ]
A montenegrói labdarúgó-válogatott kapusa, Matija Šarkić Budvában lett rosszul, életét nem tudták megmenteni. A sportoló 27 éves volt, írja a montenegrói közszolgálati RTCG. A beszámolók szerint Šarkić egy budvai lakásban lett rosszul, majd nem sokkal később meghalt. Halálának oka egyelőre ismeretlen. A múlt héten...
2024. JÚNIUS 16.
[ 8:29 ]
Az albán Nedim Bajrami az első játékos lett, aki egy foci Eb-mérkőzés első percében betalált. A történelmi gólnak nem sokáig örülhetett Albánia, a címvédő Olaszország negyedóra alatt fordított két Internazionale-játékos, Alessandro Bastoni és Nicolo Barella találatával, s végül 2-1-re nyert. Federico Dimarco, az...
2024. JÚNIUS 16.
[ 8:07 ]
Beolvasás folyamatban