Szerbia
Vučić: Magas szintű az egyetértés Orbánnal

Aleksandar Vučić szerb államfő elmondta, hogy hétfőn Ankarában, ahol Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török elnök beiktatásán vett részt, kétoldalú tárgyalást folytatott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, akivel magas szintű egyetértésre jutott.

„Beszélgettünk az európai helyzetről, azokról a viszonyokról, amelyek ma Európában uralkodnak, Szerbia stratégiai útjáról és arról, hogy stratégiailag hol látja jövőjét Szerbia és Magyarország, hogyan összpontosítsuk erőinket Közép-Európában, és miként fűzzük szorosabbra az együttműködést, hogy növeljük a magyarországi beruházásokat a szolgáltatói és a banki szektorban, valamint hogy hogyan erősítsük továbbra is Szerbiát‟, magyarázta a szerb államfő.

Vučić arra is emlékeztetett, hogy a magyar tisztségviselők mindenhol csak jót mondanak Szerbiáról, és az Európai Uniót is arra szólítják fel, hogy amikor tagfelvételre kerül sor, Szerbia legyen az első új tag, jelenti a Tanjug.

„Hálás vagyok ezért a magyar miniszterelnöknek, a kormánynak és az elnöknek is. A magyarokkal, mint ahogy Orbán is mondta, történelmi viszonylatban is a legjobb a viszonyunk, ami nagyon fontos, ha figyelembe vesszük a nálunk élő magyarok számát. Szeretném, ha ezek az emberek éreznék, hogy mennyire tiszteljük, nemcsak a magyarországi magyarokat, hanem a Szerbiában élő magyarokat is‟, hangsúlyozta Vučić.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2018. JÚLIUS 10. [ 19:03 ]

Nagy változás ahhoz képest, amikor etnikai konfliktusok (pontosabban: magyarverések) voltak Vajdaságban.


Alfonz
2018. JÚLIUS 10. [ 13:01 ]

Csak jót tudok mondani Szerbiáról, ahol csak lehet tyiril betűs táblákkal jelzik, merre van a következő tyiril betűs város. Ahol csak lehet elfoglalják a tyiril betűs székeket, ahol annó ismerték az ékezetes betűket is. Több üzletben is észleltem, hogy a "Jó napot kívánok"-ra a válasz "Ne razumem" és ez pl. megtörtént már Kanizsán, Zentán és Becsén is. A legfontosabb, hogy "egyet" értenek politikusaink.


Aleksandar Vučić szerb államfő ma Pekingben kijelentette, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök elfogadta meghívását és ismét Szerbiába látogat, írja a Tanjug.„Megtettem azt, amit megígértem. Két alkalommal is meghívtam Hszi elnököt, ő pedig utasítást adott a külügyminiszternek, hogy készítse elő a látogatást, szóval el...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 20:44 ]
Súlyos tragédia történt ma Belgrád Čukarica községében, két nő mérget ivott és meghalt.A Blic nem hivatalos értesülése szerint az eset reggel 7 óra 40 perc körül történt egy lakásban a Dušan Vlajić utcában, ahol anya és lánya együtt követték el az öngyilkosságot.Egyikük a helyszínen a lakásban meghalt, a másikuk...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 12:55 ]
Az Európai Unió a saját migrációs politikája keretében szeretné jelentősen megerősíteni az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség, ismertebb nevén a Frontex szolgálatát, és szeretné védelme alá venni a Nyugat-Balkánt is, beleértve Szerbiát.Miközben a Visegrádi négyeket alkotó Cseh Köztársaság, Magyarország,...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 11:32 ]
Beolvasás folyamatban