Szerbia
Vučić: Magas szintű az egyetértés Orbánnal

Aleksandar Vučić szerb államfő elmondta, hogy hétfőn Ankarában, ahol Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török elnök beiktatásán vett részt, kétoldalú tárgyalást folytatott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, akivel magas szintű egyetértésre jutott.

„Beszélgettünk az európai helyzetről, azokról a viszonyokról, amelyek ma Európában uralkodnak, Szerbia stratégiai útjáról és arról, hogy stratégiailag hol látja jövőjét Szerbia és Magyarország, hogyan összpontosítsuk erőinket Közép-Európában, és miként fűzzük szorosabbra az együttműködést, hogy növeljük a magyarországi beruházásokat a szolgáltatói és a banki szektorban, valamint hogy hogyan erősítsük továbbra is Szerbiát‟, magyarázta a szerb államfő.

Vučić arra is emlékeztetett, hogy a magyar tisztségviselők mindenhol csak jót mondanak Szerbiáról, és az Európai Uniót is arra szólítják fel, hogy amikor tagfelvételre kerül sor, Szerbia legyen az első új tag, jelenti a Tanjug.

„Hálás vagyok ezért a magyar miniszterelnöknek, a kormánynak és az elnöknek is. A magyarokkal, mint ahogy Orbán is mondta, történelmi viszonylatban is a legjobb a viszonyunk, ami nagyon fontos, ha figyelembe vesszük a nálunk élő magyarok számát. Szeretném, ha ezek az emberek éreznék, hogy mennyire tiszteljük, nemcsak a magyarországi magyarokat, hanem a Szerbiában élő magyarokat is‟, hangsúlyozta Vučić.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2018. JÚLIUS 10. [ 19:03 ]

Nagy változás ahhoz képest, amikor etnikai konfliktusok (pontosabban: magyarverések) voltak Vajdaságban.


Alfonz
2018. JÚLIUS 10. [ 13:01 ]

Csak jót tudok mondani Szerbiáról, ahol csak lehet tyiril betűs táblákkal jelzik, merre van a következő tyiril betűs város. Ahol csak lehet elfoglalják a tyiril betűs székeket, ahol annó ismerték az ékezetes betűket is. Több üzletben is észleltem, hogy a "Jó napot kívánok"-ra a válasz "Ne razumem" és ez pl. megtörtént már Kanizsán, Zentán és Becsén is. A legfontosabb, hogy "egyet" értenek politikusaink.


Aleksandar Vučić szerb államfő úgy értékelte, hogy a mai tárgyalások Brüsszelben nagyon összetettek voltak és megállapodtak abban, hogy folytatni fogják azokat annak érdekében, hogy közös nevezőt találjanak egy kompromisszumos megoldáshoz, valamint igyekeznek megőrizni a békét és a stabilitást a Belgrád és Pristina...
2018. JÚLIUS 18.
[ 15:16 ]
Az állam csak a védelem és az ügyvédek költségei címén, az illetékesek becslése szerint, mintegy 7 millió eurót fizet ki a „csődmaffia” ügyében a múlt héten felmentett vádlottaknak.És ez még nem minden, az alaptalan fogva tartás címén mintegy 50 millió dinárt (vagyis közel 433.000 eurót) fizetnek ki a...
2018. JÚLIUS 18.
[ 11:25 ]
A szerb parlament bűnvádi feljelentést tett ismeretlen személy ellen festmények, szobrok és bútorok ellopása miatt, amelyek a Slobodan Milošević rezsimjét megdöntő, október 5-ei tüntetések éjszakáján tűntek el a parlament épületéből.Maja Gojković, a köztársasági képviselőház elnöke a Novostinak elmagyarázta, hogy...
2018. JÚLIUS 18.
[ 9:35 ]
Beolvasás folyamatban