Szerbia
Vučić: Magas szintű az egyetértés Orbánnal

Aleksandar Vučić szerb államfő elmondta, hogy hétfőn Ankarában, ahol Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török elnök beiktatásán vett részt, kétoldalú tárgyalást folytatott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, akivel magas szintű egyetértésre jutott.

„Beszélgettünk az európai helyzetről, azokról a viszonyokról, amelyek ma Európában uralkodnak, Szerbia stratégiai útjáról és arról, hogy stratégiailag hol látja jövőjét Szerbia és Magyarország, hogyan összpontosítsuk erőinket Közép-Európában, és miként fűzzük szorosabbra az együttműködést, hogy növeljük a magyarországi beruházásokat a szolgáltatói és a banki szektorban, valamint hogy hogyan erősítsük továbbra is Szerbiát‟, magyarázta a szerb államfő.

Vučić arra is emlékeztetett, hogy a magyar tisztségviselők mindenhol csak jót mondanak Szerbiáról, és az Európai Uniót is arra szólítják fel, hogy amikor tagfelvételre kerül sor, Szerbia legyen az első új tag, jelenti a Tanjug.

„Hálás vagyok ezért a magyar miniszterelnöknek, a kormánynak és az elnöknek is. A magyarokkal, mint ahogy Orbán is mondta, történelmi viszonylatban is a legjobb a viszonyunk, ami nagyon fontos, ha figyelembe vesszük a nálunk élő magyarok számát. Szeretném, ha ezek az emberek éreznék, hogy mennyire tiszteljük, nemcsak a magyarországi magyarokat, hanem a Szerbiában élő magyarokat is‟, hangsúlyozta Vučić.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2018. JÚLIUS 10. [ 19:03 ]

Nagy változás ahhoz képest, amikor etnikai konfliktusok (pontosabban: magyarverések) voltak Vajdaságban.


Alfonz
2018. JÚLIUS 10. [ 13:01 ]

Csak jót tudok mondani Szerbiáról, ahol csak lehet tyiril betűs táblákkal jelzik, merre van a következő tyiril betűs város. Ahol csak lehet elfoglalják a tyiril betűs székeket, ahol annó ismerték az ékezetes betűket is. Több üzletben is észleltem, hogy a "Jó napot kívánok"-ra a válasz "Ne razumem" és ez pl. megtörtént már Kanizsán, Zentán és Becsén is. A legfontosabb, hogy "egyet" értenek politikusaink.


Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Vučić: Nem érdekelnek a tüntetések - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Szombat este is folytatódtak az ellenzék és az elégedetlen polgárok tüntetései Belgrádban és más városokban. A fő követelés, hogy távozzon a jelenlegi hatalom, de rendre felmerülnek helyi problémák is. Belgrádban a Szövetség Szerbiáért tagjai aláírták a szerződést a néppel, amely az ellenzék hatalomra...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban