Szerbia
Vučić: Magas szintű az egyetértés Orbánnal

Aleksandar Vučić szerb államfő elmondta, hogy hétfőn Ankarában, ahol Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török elnök beiktatásán vett részt, kétoldalú tárgyalást folytatott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, akivel magas szintű egyetértésre jutott.

„Beszélgettünk az európai helyzetről, azokról a viszonyokról, amelyek ma Európában uralkodnak, Szerbia stratégiai útjáról és arról, hogy stratégiailag hol látja jövőjét Szerbia és Magyarország, hogyan összpontosítsuk erőinket Közép-Európában, és miként fűzzük szorosabbra az együttműködést, hogy növeljük a magyarországi beruházásokat a szolgáltatói és a banki szektorban, valamint hogy hogyan erősítsük továbbra is Szerbiát‟, magyarázta a szerb államfő.

Vučić arra is emlékeztetett, hogy a magyar tisztségviselők mindenhol csak jót mondanak Szerbiáról, és az Európai Uniót is arra szólítják fel, hogy amikor tagfelvételre kerül sor, Szerbia legyen az első új tag, jelenti a Tanjug.

„Hálás vagyok ezért a magyar miniszterelnöknek, a kormánynak és az elnöknek is. A magyarokkal, mint ahogy Orbán is mondta, történelmi viszonylatban is a legjobb a viszonyunk, ami nagyon fontos, ha figyelembe vesszük a nálunk élő magyarok számát. Szeretném, ha ezek az emberek éreznék, hogy mennyire tiszteljük, nemcsak a magyarországi magyarokat, hanem a Szerbiában élő magyarokat is‟, hangsúlyozta Vučić.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2018. JÚLIUS 10. [ 19:03 ]

Nagy változás ahhoz képest, amikor etnikai konfliktusok (pontosabban: magyarverések) voltak Vajdaságban.


Alfonz
2018. JÚLIUS 10. [ 13:01 ]

Csak jót tudok mondani Szerbiáról, ahol csak lehet tyiril betűs táblákkal jelzik, merre van a következő tyiril betűs város. Ahol csak lehet elfoglalják a tyiril betűs székeket, ahol annó ismerték az ékezetes betűket is. Több üzletben is észleltem, hogy a "Jó napot kívánok"-ra a válasz "Ne razumem" és ez pl. megtörtént már Kanizsán, Zentán és Becsén is. A legfontosabb, hogy "egyet" értenek politikusaink.


A francia nagykövet bocsánatot kért Belgrádtól az “ülésrend” miatt - illusztráció
2018. NOVEMBER 12.
[ 18:20 ]
Minden eddigit felülmúló méretű hadgyakorlatot tartottak ma Szerbiában az első világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából.A Győztesek évszázada fedőnevű hadgyakorlaton a szerbiai hadsereg nyolcezer tagja vett részt, és 645 fajta fegyvert próbáltak ki, amelyek összesen 125 tonna lőszert “fogyasztottak”....
2018. NOVEMBER 10.
[ 16:52 ]
Ma eljuttatták az akadémia osztályainak titkáraihoz a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia (SANU) elnökének, Vladimir Kostićnak a lemondását, erősítették meg a Tanjug hírügynökségnek.Kostić megkérte az osztályokat, hogy minél rövidebb időn belül nyilatkozzanak a felkínált lemondással kapcsolatban, amelyet a...
2018. NOVEMBER 9.
[ 20:25 ]
Az állami és közvállalatokban a jövő évtől öt százalékkal emelkednek a bérek, döntött pénteken a szerb kormány, miután elfogadta az idevágó törvénymódosítást.A közalkalmazottak béralapjának ideiglenes rendezéséről szóló törvény módosításai a 25.000 dinárnál nagyobb bérekre vonatkoznak azokban a...
2018. NOVEMBER 9.
[ 16:50 ]
Beolvasás folyamatban