Szerbia
A szerb belügyminisztérium értesítette az ügyészséget a migránsokat látogató "nemzeti őrjáratról"

Az úgynevezett nemzeti őrjárat tagjai Belgrád központjában és Szerbia több más helyszínén meglátogatták a migránscsoportokat, s szórólapot osztottak szét közöttük, amelyben figyelmeztetik őket, hogyan kell viselkedniük. A belügyminisztérium értesítette erről az ügyészséget.

A szerb belügyminisztérium tájékoztatta az illetékes ügyészséget az úgynevezett nemzeti őrjáratról, amely pénteken az esti órákban látogatta meg a Belgrád központjában lévő migránsokat és menekülteket, s arról tájékoztatta őket, hogy tilos közlekedniük éjszaka, közli a Szabad Európa Rádió (SZER).

„A rendőrség mindenről tájékoztatta az illetékes ügyészséget, amely elrendelte az említett eseménnyel és a megjelent felvétellel kapcsolatos tények és körülmények kivizsgálását” – áll a belügyminisztérium Szabad Európa Rádiónak adott válaszában.

Egy csoport férfi Belgrád központjában több helyszínen meglátogatta a migránscsoportokat, s azt mondták nekik, hogy „ne nyúljanak hozzá asszonyainkhoz és lányainkhoz”, majd szórólapot osztottak szét közöttük, amelyben leírják, hogy este tíz és reggel hat óra között tilos elhagyniuk a migránsközpontokat, valamint a nap folyamán sem verődhet háromnál több személy egy csoportba. (SZER)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Cinike
2020. FEBRUÁR 24. [ 13:54 ]

Egy kérdés: a migránsközpontokat az ottlakóknak jogukban áll 10 és 6 között elhagyni?


Lazio
2020. FEBRUÁR 24. [ 11:07 ]

Amennyiben a reguláris rendőrség nem végzi a munkáját, akkor valakinek meg kell tenni helyettük.


A legfrissebb adatok alapján 1060-ra nőtt az országban a koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 810 tesztet végeztek el, ezekből 160 minta lett pozitív. Eddig összesen 4371 személynél végeztek koronavírus-tesztet. A halottak száma 28-ra nőtt.
2020. ÁPRILIS 1.
[ 16:25 ]
A környezetvédelmi minisztérium államtitkára, Branislav Blažić szerda délelőtt elhunyt a koronavírus okozta fertőzés következtében. Miután teszteredménye pozitív lett, Blažićot a járványügyi klinikára szállították, öt nappal ezelőtt Goran Trivan környezetvédelmi miniszter azt közölte, hogy az államtitkárt...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 14:35 ]
A szerb kormány döntése értelmében egy pár gumikesztyű kiskereskedelmi ára nem haladhatja meg a 40 dinárt PDV-vel együtt. A rendelet a Hivatalos Közlönyben is megjelent szerdán. A védőmaszkok ára továbbra is legfeljebb 120 dinár lehet PDV-vel együtt, áll a rendeletben. A kiskereskedelemben vásárolható maximális szám...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 11:13 ]
Beolvasás folyamatban