Szerbia
Brnabić: Rendezett lesz a betegeket fogadó belgrádi vásárcsarnok

Nem így fog kinézni a belgrádi vásárcsarnok, amelyet a koronavírussal fertőzött, enyhébb tünetekkel rendelkező betegek számára készítettünk elő, sokkal rendezettebb lesz, különböző tartalmakkal és péntektől már működőképes kell, hogy legyen, nyilatkozta az este Ana Brnabić szerb kormányfő.

A Prva televíziónak elmondta: mindent megtesznek azért, hogy a páciensek számára megkönnyítsék az ott tartózkodást, de fontos, hogy mindenki egy helyen legyen, hogy az orvosok időben tudjanak reagálni.

Szerbia segíteni fog a polgárain

Brnabić kiemelte azt is, hogy Szerbia segíteni fog a külföldön rekedt polgárain, de türelemmel kell lenniük.

„Az otthon maradt embereket veszélyeztetik, mert nem fogták fel időben, hogy pandémia van a világban. Megvárták, hogy véget érjen a nyaralásuk és csak utána indultak haza. De mindegy, mi készen állunk, és segíteni fogunk a polgárainknak‟, nyilatkozta a kormányfő.

2,2 milliárd dinár a maszkok és a felszerelés beszerzésére

A kormányfő közölte, hogy 2,2 milliárd dinárt folyósítanak a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap (RFZO) számára maszkok és felszerelés beszerzésére.

Ebből a pénzből lélegeztető gépeket, teszteket és egyéb, nélkülözhetetlen eszközöket vásárolnak majd, emelte ki Brnabić.

A tesztelés hatékonyabb rendszerén dolgoznak

Brnabić az este elmondta azt is, hogy az új intézkedések nem érintik közvetlenül a polgárokat, hanem azon dolgoznak, hogy minél hatékonyabbá tegyék a rendszert a polgárok nagyobb számban történő tesztelésére.

A kormányfő hangsúlyozta: újdonságnak számít, hogy azok a személyek, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje, nem maradhatnak otthoni karanténban, hanem más helyen kell lenniük, hogy sodorják veszélybe családjukat. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerb kormány mai döntése értelmében péntek 17 óra és hétfő hajnali 5 óra között teljes kijárási tilalom lép érvénybe Szerbiában. A nyugdíjasok holnap hajnali 4 és 7 óra között szerezhetik be a boltokban a szükséges élelmiszereket. A háziállatok sétáltatásának idejét a teljes kijárási tilalom alatt...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 14:56 ]
A magyar és a szerb határ mentén élő ingázók határátlépési lehetőségeiről, a teherforgalom fenntartásáról és a Szeged-Szabadka vasútvonal építésének felgyorsításáról tárgyalt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Siniša Mali szerb pénzügyminiszterrel Belgrádban. Szijjártó elmondta, a...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 14:30 ]
A rendkívüli állapot bevezetése óta 3509 személlyel több a munkanélküli a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában – közölte Zoran Đorđević. A szerb munkaügyi miniszter arra számít, hogy az elkövetkező hetekben ugyan nőni fog az állástalanok száma, de lassú ütemben. A tárcavezető elmondta, hogy...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 11:44 ]
Beolvasás folyamatban