Szerbia
A Nemzetközi Valutaalap küldöttsége Belgrádba látogat

Október 5-e és 16-a között Belgrádba látogat a Nemzetközi Valutaalap missziója, közölte Siniša Mali pénzügyminiszter.

A látogatás célja a 2021-es költségvetés meghatározása. Szerbia nem fog újabb kérésel fordulni az alaphoz, mert nincs rá szüksége, tette hozzá.

Mint mondta, az IMF tanácsait mindig szívesen meghallgatja Belgrád, de Szerbia önellátó. Mali örömmel fogadta, hogy három hete a Szerbiáról szóló értékelésben az állt, hogy Belgrád intézkedései igazságosak és átfogóak voltak, valamint elérték céljukat, és sikerült megőrizni a munkahelyeket, valamint a gazdasági aktivitást.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Nyugat-Balkán stabilitása szempontjából meghatározó az albánok, és ezen belül Koszovó jövője - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke telefonon az MTI-nek, miután csütörtökön tárgyalt Meliza Haradinaj-Stublla koszovói külügy- és diaszpóráért felelős miniszterrel és Time Kadrijajjal,...
2020. OKTÓBER 29.
[ 20:06 ]
Az erőszak sohasem diadalmaskodhat a morális és az emberi értékek felett – ezt írta Twitter-üzenetében Aleksandar Vučić államfő a franciaországi késes támadást követően. Együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak, a franciáknak és Emmauel Macron elnöknek. (Tanjug)
2020. OKTÓBER 29.
[ 16:46 ]
Magyarország számár remek hír, hogy az eddigi kormányzó koalíció folytatja a munkáját Szerbiában, és még ennél is jobb hír, hogy számít a vajdasági magyarok részvételére a kormányzatban - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Belgrádban. Hozzátette: a vajdasági magyarok...
2020. OKTÓBER 29.
[ 16:18 ]
Beolvasás folyamatban