Szerbia
Dačić szerint az amerikai küldöttség látogatása után folytatódhatnak a tárgyalások az új kormányról

A külügyminiszter szerint az amerikai küldöttség látogatása után folytatódhatnak a tárgyalások az új kormányról. Ma érkeznek Belgrádba a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság képviselői - írja a Tanjug.

Az első találkozókra kedden kerülhet sor, amellyel megkezdődik a szeptember 4-én Washingtonban aláírt egyezmény megvalósítása. A dokumentum aláírása előirányozza a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság regionális irodájának megnyitását a szerb fővárosban. Az intézet igazgatója, Adam Boller szeptember 25-ig Athénban, Pristinában, Belgrádban és Jeruzsálemben tartózkodik majd a gazdasági fejlesztések fellendítése érdekében. Előzetes információk szerint a delegációhoz csatlakozik Richard Grenell, az amerikai elnök Belgrád és Pristina közötti kapcsolatokkal foglalkozó különmegbízottja is. Az amerikai delegáció látogatása után folytatódhatnak a tárgyalások az új szerb kormány alakulásáról - jelentette be a külügyminiszter.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Nyugat-Balkán stabilitása szempontjából meghatározó az albánok, és ezen belül Koszovó jövője - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke telefonon az MTI-nek, miután csütörtökön tárgyalt Meliza Haradinaj-Stublla koszovói külügy- és diaszpóráért felelős miniszterrel és Time Kadrijajjal,...
2020. OKTÓBER 29.
[ 20:06 ]
Az erőszak sohasem diadalmaskodhat a morális és az emberi értékek felett – ezt írta Twitter-üzenetében Aleksandar Vučić államfő a franciaországi késes támadást követően. Együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak, a franciáknak és Emmauel Macron elnöknek. (Tanjug)
2020. OKTÓBER 29.
[ 16:46 ]
Magyarország számár remek hír, hogy az eddigi kormányzó koalíció folytatja a munkáját Szerbiában, és még ennél is jobb hír, hogy számít a vajdasági magyarok részvételére a kormányzatban - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Belgrádban. Hozzátette: a vajdasági magyarok...
2020. OKTÓBER 29.
[ 16:18 ]
Beolvasás folyamatban