Szerbia
A RHMZ figyelmeztet: Az elkövetkező négy napban pokoli hőség várható

Szerbiában ma napos, meleg idő várható, 39 Celsius-fokos hőmérséklettel, közölte a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ), amely arra figyelmeztet, hogy az elkövetkező négy napban nagyon magas hőmérsékletre számíthatunk.

„Augusztus 1-jéig, vasárnapig nagyon magas, a legtöbb helyen 35 és 39 fok közötti hőmérséklet lesz. Fokozatos csökkenésre vasárnaptól van kilátás az ország északi és nyugati részén”, közölte honlapján az intézet.

A különösen magas hőmérsékleti értékek miatt a Szerbiai Autómotoros Szövetség (AMSS) azt tanácsolja, hogy a sofőrök tartsanak több és hosszabb szünetet a vezetés során, főként a nap legmelegebb óráiban.

Ha rendkívüli forgalmi dugókkal és fennakadásokkal találkoznak a napokban a fokozott forgalom miatt, legyenek türelmesek és tartsák be a sebességkorlátozásokat.

A nyári hónapokban az emberek hosszabb utakra mennek, amelyek esetenként jobban igénybe is veszik őket, ezért könnyebben elfáradnak a volán mögött, és éppen ez a közlekedési balesetek egyik fő oka is, ezért az AMSS azt javasolja, amint a sofőrök észlelik magukon a fáradtság első jeleit, húzódjanak le a legközelebbi pihenőnél. (Nova)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiában a 25.014 tesztelésből 7.232 újabb esetben azonosították a koronavírust, 38 személy vesztette életét, 188-an vannak lélegeztetőgépen. Az ország kórházai egyre inkább megtelnek a koronavírusos páciensekkel, a vörös zónákban 3.000-rel több a beteg, mint a hónap elején, ezért egyre több egészségügyi...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:33 ]
Szerbia polgárai mától az eUprava portálon keresztül is jelezhetik, ha érdekli őket az idényjellegű influenza elleni védőoltás, ezzel elkerülhetik a tolongást is az egészségházban, közölte ma az eUprava. Egy egyszerű kérdőív kitöltésével jelezhetik a polgárok az idényjellegű influenza elleni védőoltás iránti...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:07 ]
Véget ért a szerb Nemzetbiztonsági Tanács ülése, ahol a koszovói biztonságpolitikai helyzetéről tárgyaltak, miután a ROSU egységeit kivezényelték a szerbek lakta Jarinje és Brnjak településeknél lévő adminisztratív átkelőkhöz. Aleksandar Vučić szerb elnök ma elmondta, hogy Szerbia megfontolja a Pristinával szembeni...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 13:44 ]
Beolvasás folyamatban