Szerbia
Vučić: Májusban vagy júniusban tovább emelkedhetnek a bérek és a minimálbér
Betűméret:             

Januártól emelkednek a bérek a közszférában és a minimálbér is, azonban a jelenlegi elemzések szerint, majustól vagy júniustól újabb növelésre is van esély. Minderről Aleksandar Vučić államfő beszélt a Pink TV-nek nyilatkozva.

„Emlékeztetnék, hogy a nyugdíjasok november 30-án 20 ezer dinárt kapnak, a szociális segélyben részesülők pedig december 1-jén 10 ezer dinárt. Január 1-jétől a teljes közszférában 10 százalékos béremelés lesz, a minimálbér pedig 47 154 dinár lesz” – mondta Vučić.

A postássztrájkról beszélve elmondta, nem örül a történteknek, s hozzátette jó és feleősségteljes emberek dolgoznak ott, de gondok vannak a vállalat igazgatójával.

„A kérdés, hogy mit csinált az igazgató és miért nem hallgatta meg ezeket a felelősségteljes és komoly embereket. Miért nem szentelt nagyobb figyelmet a problémáiknak, és miért nem oldotta meg azokat” – tette fel a kérdést az államfő.

A mezőgazdasági termelők tiltakozását politikailag motiváltnak minősítette, megjegyezve, hogy az állam a nehéz pillanatokban is teljesítette a követeléseiket.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Realista
2023. NOVEMBER 19. [ 21:22 ]

HAHAHA


Béla
2023. NOVEMBER 18. [ 15:59 ]

A posta igazgatója megbizható pártkáder épp a te pártodból.Ja,hogy nem ért ahhoz,ami a dolga lenne?Nem baj,majd kinevezünk mást,aki szintén nem ért ahhoz,amiért ott van....De sebaj,csak a közpénzt szórjuk,az nem számit.


Aleksandar Vučić szerb elnök a közszolgálati televízió hétfő esti vendégeként bejelentette, hogy várhatóan a kormány rekonstrukciója 2025 márciusa és júniusa között valósulhat meg, és hangsúlyozta, hogy Miloš Vučević miniszterelnök teljes támogatását élvezi. „Tudják, vannak emberek, akik azt hiszik, hogy...
2024. OKTÓBER 21.
[ 22:37 ]
Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Beolvasás folyamatban