Szerbia
Vučić: Májusban vagy júniusban tovább emelkedhetnek a bérek és a minimálbér
Betűméret:             

Januártól emelkednek a bérek a közszférában és a minimálbér is, azonban a jelenlegi elemzések szerint, majustól vagy júniustól újabb növelésre is van esély. Minderről Aleksandar Vučić államfő beszélt a Pink TV-nek nyilatkozva.

„Emlékeztetnék, hogy a nyugdíjasok november 30-án 20 ezer dinárt kapnak, a szociális segélyben részesülők pedig december 1-jén 10 ezer dinárt. Január 1-jétől a teljes közszférában 10 százalékos béremelés lesz, a minimálbér pedig 47 154 dinár lesz” – mondta Vučić.

A postássztrájkról beszélve elmondta, nem örül a történteknek, s hozzátette jó és feleősségteljes emberek dolgoznak ott, de gondok vannak a vállalat igazgatójával.

„A kérdés, hogy mit csinált az igazgató és miért nem hallgatta meg ezeket a felelősségteljes és komoly embereket. Miért nem szentelt nagyobb figyelmet a problémáiknak, és miért nem oldotta meg azokat” – tette fel a kérdést az államfő.

A mezőgazdasági termelők tiltakozását politikailag motiváltnak minősítette, megjegyezve, hogy az állam a nehéz pillanatokban is teljesítette a követeléseiket.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Realista
2023. NOVEMBER 19. [ 21:22 ]

HAHAHA


Béla
2023. NOVEMBER 18. [ 15:59 ]

A posta igazgatója megbizható pártkáder épp a te pártodból.Ja,hogy nem ért ahhoz,ami a dolga lenne?Nem baj,majd kinevezünk mást,aki szintén nem ért ahhoz,amiért ott van....De sebaj,csak a közpénzt szórjuk,az nem számit.


Albin Kurti koszovói kormányfő fogadta Čedomir Jovanović liberális szerb politikust, adta közzé a hírt Koszovó kormánya. A felek a Koszovóban és Szerbiában történt legújabb eseményekről, a két ország viszonyáról beszélgettek. Szó volt arról is, hogy a Nyugat-Balkánon szükség lenne a hatalom megerősítésére, a...
2023. DECEMBER 4.
[ 11:13 ]
Az Európai Tanács felkéri az Európai Bizottságot, hogy Szerbia uniós csatlakozása kapcsán "sürgősen terjesszen elő javaslatot a 35. fejezetben szereplő kritériumok módosítására és kiegészítésére" - értesült az N1. Ezzel a javaslattal a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálásáról szóló...
2023. DECEMBER 3.
[ 19:44 ]
A december 17-ei rendkívüli szerbiai parlamenti választásokon összesen 6.500.165 választópolgár adhatja le szavazatát, közölte vasárnap a Köztársasági Választási Bizottság (RIK). A bizottságnak a mai napig kellett döntenie az egységes választói névjegyzék összeállításáról, ezt követően azt a Hivatalos...
2023. DECEMBER 3.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban