Szerbia
Vučić: Májusban vagy júniusban tovább emelkedhetnek a bérek és a minimálbér
Betűméret:             

Januártól emelkednek a bérek a közszférában és a minimálbér is, azonban a jelenlegi elemzések szerint, majustól vagy júniustól újabb növelésre is van esély. Minderről Aleksandar Vučić államfő beszélt a Pink TV-nek nyilatkozva.

„Emlékeztetnék, hogy a nyugdíjasok november 30-án 20 ezer dinárt kapnak, a szociális segélyben részesülők pedig december 1-jén 10 ezer dinárt. Január 1-jétől a teljes közszférában 10 százalékos béremelés lesz, a minimálbér pedig 47 154 dinár lesz” – mondta Vučić.

A postássztrájkról beszélve elmondta, nem örül a történteknek, s hozzátette jó és feleősségteljes emberek dolgoznak ott, de gondok vannak a vállalat igazgatójával.

„A kérdés, hogy mit csinált az igazgató és miért nem hallgatta meg ezeket a felelősségteljes és komoly embereket. Miért nem szentelt nagyobb figyelmet a problémáiknak, és miért nem oldotta meg azokat” – tette fel a kérdést az államfő.

A mezőgazdasági termelők tiltakozását politikailag motiváltnak minősítette, megjegyezve, hogy az állam a nehéz pillanatokban is teljesítette a követeléseiket.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Realista
2023. NOVEMBER 19. [ 21:22 ]

HAHAHA


Béla
2023. NOVEMBER 18. [ 15:59 ]

A posta igazgatója megbizható pártkáder épp a te pártodból.Ja,hogy nem ért ahhoz,ami a dolga lenne?Nem baj,majd kinevezünk mást,aki szintén nem ért ahhoz,amiért ott van....De sebaj,csak a közpénzt szórjuk,az nem számit.


Szerbia a pénzügyi helyzetet tekintve több mint fizetőképes, és a devizatartalékok rekordszinten állnak – jelentette ki pénteken Aleksandar Vučić szerb elnök a polgárokhoz intézett televíziós beszédében. Szerbia, illetve a Szerbiai Nemzeti Bank néhány napja 5 tonna aranyat vásárolt 380 millió euró értékben. Ezzel az...
2024. JÚLIUS 12.
[ 19:33 ]
Szerbia és az Egyesült Államok képviselői, az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökségen (USAID) keresztül ma két – már meglévő támogatási megállapodás módosítását írták alá - amely alapján az Egyesült Államok további 18 millió dolláros segélyt nyújt Szerbiának a közigazgatási intézmények erősítésére,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 18:16 ]
A Szerbiai Oktatásügyi Dolgozók Független Szakszervezete (NSPRS) arra szólította fel az illetékes szerveket, elsősorban az önkormányzatokat, hogy sürgősen klimatizálják az óvodákat és a bölcsődéket. A szakszervezet állítása szerint Szerbiában vannak olyan óvodák és bölcsődék, amelyekben nincs megfelelő...
2024. JÚLIUS 12.
[ 15:40 ]
Beolvasás folyamatban