Tükör
VMSZ: Varga László a továbbiakban nem vállal pártjával semmiféle közösséget
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége a ma kiadott közleményével válaszol Varga László parlamenti képviselőnek a minap közzétett Mi történik? című szerzői írására, amelyben bírálatokat fogalmazott meg a pártvezetéssel szemben. A VMSZ közleményét az alábbiakban ismertetjük.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége érdeklődéssel olvasta Varga László parlamenti képviselő sajtóhoz eljuttatott véleményét és részben a jövőt érintő vízióját általános politikai értékekről és társadalmi jelenségekről.

A Vajdasági Magyar Szövetség politikai párt, tehát a pártokra érvényes keretek között működik: mindazokat a politikára is tartozó kérdéseket, amelyeket Varga László érint az elmúlt egy év vonatkozásában, a VMSZ elnökségi ülésein, tanácsülésein és közgyűlésén megvitatta, záradékokat fogalmazott meg és azokról szavazással döntött.

Varga László írásának komolyságát megkérdőjelezi az a tény, hogy az elmúlt egy évben megtartott 24 elnökségi ülésen javasolt minden döntést és záradékot megszavazott. Nem tartózkodott, nem szavazott ellene, nem fogalmazott meg kritikát. "Ahol tudtuk/tudtam, párton belül is, minden alkalommal elmondtuk/elmondtam” – írja Varga László, miközben egy év alatt összesen öt alkalommal kért szót a VMSZ elnökségi ülésein: a szerb-magyar kormányülésről beszélt, a parlamentben aktuális kérdésekről, beszámolt egy brüsszeli látogatásról, az új alapszabályról és a vagyon-visszaszármaztatásról.

Egyetlen alkalommal sem értintette sem a gazdaságfejlesztési programot, sem a választási eredményeket, pedig 2014-ben öt választáson vett részt közvetve vagy közvetlenül a VMSZ.

A VMSZ elnöksége tudomásul veszi és egy pillanatra sem kérdőjelezi meg, hogy mandátumának birtokában Varga László parlamenti képviselő, azonban állítását, miszerint 2007 óta gyakorlatilag minden jelentős dolgot ő fogalmazott meg és intézett el a pártban, kezdve a koalíciós szerződésektől két községi szervezet talpra állításáig (2. A megszólalásom legitimitásáról), az elnökség megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja mindazok nevében, akik az elmúlt nyolc évben a maguk tudása és hite szerint ugyanolyan elkötelezetten dolgoztak, mint azt magáról a képviselő állítja – aki egyébként az elmúlt 12 hónapban a legkevesebbet szólalt fel a belgrádi parlamentben a VMSZ hat képviselője közül.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége számára világos, hogy Varga László a Mi történik? című véleményének lényege az, hogy a továbbiakban a VMSZ-szel nem vállal semmiféle közösséget.

Mivel azonban a Vajdasági Magyar Szövetség politikai párt, ezért Varga Lászlónak pár napon belül nyilatkoznia kell, hogy minden erkölcsi fönntartása ellenére a VMSZ frakciójában kíván-e tovább tevékenykedni,vagy kilép a frakcióból. Amennyiben a VMSZ frakcióján belül akar maradni, akkor mint képviselőre és frakciótagra számára is kötelező érvénnyel bírnak a párt demokratikus szabályok szerint meghozott testületi döntései és azok képviselete is kötelező erejű lesz számára.

2015. július 1.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nyakig a hitelekben - illusztráció
2024. JÚLIUS 12.
[ 11:44 ]
Európai béketervet sürget Orbán - illusztráció
2024. JÚLIUS 10.
[ 16:51 ]
Az Európai Unió versenyképességének helyreállításáról írt cikket Orbán Viktor miniszterelnök a Financial Timesban. A kormányfő a londoni gazdasági napilapban megjelent írásában hangsúlyozza: tizenhárom évvel első elnöksége után Magyarország immár másodszor tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki...
2024. JÚLIUS 2.
[ 18:04 ]
Patrióta kiáltványt fogadtak el az európai jövőért vasárnap délelőtt Bécsben, amelynek aláírói Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnöke. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az aláírt...
2024. JÚNIUS 30.
[ 12:20 ]
Joe Biden elnökjelölti vitája akkora égés volt, hogy már a Demokrata Pártnak is kínossá vált a regnáló elnök. Kicsi az esély arra, hogy most eltávolítsák a kampányból, de nem lehetetlen, írja a VG. Itt vannak a legfontosabb kérdések Joe Biden leváltásáról. Az elnökjelölti vitán nyújtott teljesítményével Joe...
2024. JÚNIUS 28.
[ 17:40 ]
Beolvasás folyamatban