Tükör
VMSZ: Varga László a továbbiakban nem vállal pártjával semmiféle közösséget
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége a ma kiadott közleményével válaszol Varga László parlamenti képviselőnek a minap közzétett Mi történik? című szerzői írására, amelyben bírálatokat fogalmazott meg a pártvezetéssel szemben. A VMSZ közleményét az alábbiakban ismertetjük.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége érdeklődéssel olvasta Varga László parlamenti képviselő sajtóhoz eljuttatott véleményét és részben a jövőt érintő vízióját általános politikai értékekről és társadalmi jelenségekről.

A Vajdasági Magyar Szövetség politikai párt, tehát a pártokra érvényes keretek között működik: mindazokat a politikára is tartozó kérdéseket, amelyeket Varga László érint az elmúlt egy év vonatkozásában, a VMSZ elnökségi ülésein, tanácsülésein és közgyűlésén megvitatta, záradékokat fogalmazott meg és azokról szavazással döntött.

Varga László írásának komolyságát megkérdőjelezi az a tény, hogy az elmúlt egy évben megtartott 24 elnökségi ülésen javasolt minden döntést és záradékot megszavazott. Nem tartózkodott, nem szavazott ellene, nem fogalmazott meg kritikát. "Ahol tudtuk/tudtam, párton belül is, minden alkalommal elmondtuk/elmondtam” – írja Varga László, miközben egy év alatt összesen öt alkalommal kért szót a VMSZ elnökségi ülésein: a szerb-magyar kormányülésről beszélt, a parlamentben aktuális kérdésekről, beszámolt egy brüsszeli látogatásról, az új alapszabályról és a vagyon-visszaszármaztatásról.

Egyetlen alkalommal sem értintette sem a gazdaságfejlesztési programot, sem a választási eredményeket, pedig 2014-ben öt választáson vett részt közvetve vagy közvetlenül a VMSZ.

A VMSZ elnöksége tudomásul veszi és egy pillanatra sem kérdőjelezi meg, hogy mandátumának birtokában Varga László parlamenti képviselő, azonban állítását, miszerint 2007 óta gyakorlatilag minden jelentős dolgot ő fogalmazott meg és intézett el a pártban, kezdve a koalíciós szerződésektől két községi szervezet talpra állításáig (2. A megszólalásom legitimitásáról), az elnökség megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja mindazok nevében, akik az elmúlt nyolc évben a maguk tudása és hite szerint ugyanolyan elkötelezetten dolgoztak, mint azt magáról a képviselő állítja – aki egyébként az elmúlt 12 hónapban a legkevesebbet szólalt fel a belgrádi parlamentben a VMSZ hat képviselője közül.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége számára világos, hogy Varga László a Mi történik? című véleményének lényege az, hogy a továbbiakban a VMSZ-szel nem vállal semmiféle közösséget.

Mivel azonban a Vajdasági Magyar Szövetség politikai párt, ezért Varga Lászlónak pár napon belül nyilatkoznia kell, hogy minden erkölcsi fönntartása ellenére a VMSZ frakciójában kíván-e tovább tevékenykedni,vagy kilép a frakcióból. Amennyiben a VMSZ frakcióján belül akar maradni, akkor mint képviselőre és frakciótagra számára is kötelező érvénnyel bírnak a párt demokratikus szabályok szerint meghozott testületi döntései és azok képviselete is kötelező erejű lesz számára.

2015. július 1.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A holland Trump - illusztráció
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:58 ]
Szuperlatívuszokban Szoboszlairól - illusztráció
2023. NOVEMBER 23.
[ 12:19 ]
November 15: A magyar szórvány napja - illusztráció
2023. NOVEMBER 15.
[ 8:57 ]
Az Országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, lehetővé téve, hogy évente egyszer a közfigyelem a magyar nyelvre, kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapjára irányuljon. Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án fogadta el 66/2011. számú határozatát, amely szerint „az...
2023. NOVEMBER 13.
[ 15:11 ]
Mivel Scholz nem képes bátor lépéseket tenni, egyetlen lehetősége maradt, hogy megpróbálja fenntartani a látszatot – így fogalmaz a politikai lépéskényszert okozó menekültáradat merész elhatározás híján kezelni képtelen német kancelláról a Politico. A brüsszeli lap szerint az afrikai országok szó szerint hallani...
2023. NOVEMBER 10.
[ 14:27 ]
A posta megbízott igazgatója szerint a sztrájkolók minden követelése teljesült, a postások szerint semmi. Második hete tart a szerbiai postai dolgozók sztrájkja, amely során a postások megfogalmazták követeléseiket, egyebek között a bérek emelését és a postások számának növelését kérik, ám mire a vezetőség...
2023. NOVEMBER 7.
[ 20:47 ]
Beolvasás folyamatban