Vajdaság
Egyetemista szónokversenyt tartottak Szabadkán
A legjobbak Esztergomban és Budapesten képviselik majd Vajdaságot
Betűméret:             

Megtartották az Ékes Beszéd Szónokverseny idei vajdasági döntőjét, a legjobbak továbbjutottak a magyarországi országos szépkiejtési- és szónokversenyek országos döntőjébe.

Az Ékes beszéd egyetemista szónokversenyt hatodik alkalommal szervezte meg az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar. Az idei versenyt Szabadkán tartották meg a kar dísztermében.

A megmérettetésen 15 hallgató vett részt két kategóriában. A szónokok egy előre megírt szöveggel indultak, a második fordulóban pedig rögtönzött beszédet tartottak az öttagú zsűri előtt. A szónoklatok közül Ristić Anitáé volt a legmeggyőzőbb, második lett Gandis Csongor, harmadik helyezést ért el Pintér Sarolta. A közönségdíjat Gandis Csongor érdemelte ki. Felolvasás kategóriában indultak a legtöbben. Az egyetemi hallgatók egy önállóan választott szöveget, majd egy kötelező művet adtak elő, amelyet a helyszínen kaptak kézhez. A felolvasók között Csóka Szabolcs és Ristić Anita osztozott az első helyezésen, a második Csuvárdity Tamara lett, harmadik helyezést kapott Bárdos Szindirella. A közönségdíjat ebben a kategóriában Bárdos Szindirella kapta.

Minden versenyző könyvjutalomban részesült.
A hattagú zsűrit tanárok és diákok alkották: dr. Katona Edit (BTK, Magyar Tanszék, Újvidék), dr. Hózsa Éva (MTTK, Szabadka), dr. Beke Ottó (MTTK, Szabadka), Pásztor Kicsi Gergő (BTK, Magyar Tanszék, Újvidék) és Zsoldos Búzás Brigitta (MTTK, Szabadka).
A továbbjutott hallgatók a Kazinczy Országos Szépkiejtési Verseny döntőjén Esztergomban és az Országos Kossuth Lajos Szónokversenyen döntőjén Budapesten képviselik majd a vajdasági egyetemi karokat.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rendőrségi bemutatót tartottak Zentán - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:34 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, mely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:32 ]
Mintegy 6,6 kilométernyi földes út újul meg Magyarkanizsa község területén a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. A községben minden évben eszközölnek hasonló fejlesztéseket. Oromhegyesen ebben az évben közel 550 méternyi földes utat fednek le zúzott kővel, a Štip utcában. Bata József, az oromhegyesi...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 11:27 ]
Szeptember 24-e és október 9-e között zajlik Újvidéken a földi, a vízi és a levegőből történő szúnyogirtás. A Ciklonizacija vállalat szerint az irtás pontos helye és ideje az időjárási viszonyoktól is függ. A szúnyogirtást lambda-cihalotrin és deltametrin alapú készítményekkel végzik, a méhészeket pedig arra...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:57 ]
Beolvasás folyamatban