Vajdaság
Pásztor Bálint a szkupstinában: Küldjenek rendfenntartókat oda, ahol sok a migráns

Dr. Pásztor Bálint szerint a mostani kormány a folytonosság kormánya lesz, amely képes lesz szembenézni az egészségügyi, gazdasági és biztonsági kihívásokkal.

A VMSZ frakcióvezetője új kormány programjáról és összetételéről szóló parlamenti vitában kijelentette, hogy egészséges lakosság nélkül nincs erős gazdaság, az erős gazdaság pedig szavatolja az ország biztonságát. Ugyanakkor a polgárok biztonságérzete az egzisztenciális jólétükkel együtt növekszik. A biztonságot említve azonnal rátért az országot érintő és sújtó migrációs válságra is. Dr. Pásztor Bálint kiemelte, hogy az előző összetételű kormány által hozott egyes intézkedéseknek köszönhetően az illegális bevándorlással leginkább sújtott határ menti települések polgárai nagyobb biztonságban érezhették magukat. Arra kérte a most felálló kormányt, hogy tegyen meg mindent, hogy ez megint így legyen, mert egyes települések lakossága ismét félelemben él.

Dr. Pásztor Bálint kijelentette, „a megoldás a nagyobb rendőri jelenlét a terepen. A megoldás az, hogy jobban őrzik az ország határát, elsősorban délen, hogy ellenőrzés alatt tartják, ki jön be, hova megy, és mit csinál. Az elmúlt hónapokban és években voltak olyan megbeszélések, amikor bizonyos nemzeti közösségek tagjai tüntettek, sérelmezték a fegyveres erők jelenlétét az adott nemzeti közösségek által lakott határ menti térségben, adta hírül a Pannon RTV. ” Azt üzente Ana Brnabićnak, Nebojša Stefanovićnak és Aleksandar Vulinnak, küldjenek rendőröket és a csendőröket azokba a térségekbe, ahol sok a migráns, sőt, ha kell, a katonaságot is vessék be, mert a magyar nemzeti közösséget nem zavarja a fegyveres erők jelenléte. Sőt örülnének annak, hogy az illegális bevándorlók által okozott gondoknak útját állják. Erre főleg Észak-Bácskában, Észak-Bánátban és Nyugat-Bácskában lenne szükség. Az államnak ugyanis meg kell akadályoznia, hogy saját polgárait terrorizálják a migránsok - mondta dr. Pásztor Bálint. Beszédében a VMSZ frakcióvezetője sok sikert kívánt az új kormánynak, amelynek munkájában államtitkári szinten szeretnének a jövőben is részt venni.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2020. OKTÓBER 29. [ 16:34 ]

Na,akkor a vömöszö az asztalra csapott...


Alfonz
2020. OKTÓBER 29. [ 13:42 ]

Nem rendfenntartókra van szükség, hanem a migránsok szállítását kell megakadályozni és az országba jutásukat is. . A rend éber őrei csak cirkálni fognak és "ellenőriznek", a népvándorlók pedig békésen jönnek továbbra is Martonosra stb.


Csorba Béla
2020. OKTÓBER 29. [ 8:51 ]

Ezt már korábban meg kellett volna tenni, de még most sem késő. Ki kell tartani a javaslat mellett, ellenkező esetben a helyzet csak rosszab lesz.


Ingyenes HIV-teszt Szabadkán - illusztráció
2020. DECEMBER 5.
[ 11:59 ]
Pár nappal Irinej pátriárka halála után egy őt ábrázoló festmény jelent meg Szabadka központjában, az egyik épület falán. Az egykori munkaközvetítő épületén megjelent festmény megosztotta a szabadkai közvéleményt. Időközben az is kiderült, hogy a beruházó a város önkormányzata volt, írja a VOICE, azaz a Vajdasági...
2020. DECEMBER 4.
[ 15:53 ]
A tervek szerint szombaton kezd el ismét működni az ideiglenes covid-kórház az Újvidéki Vásár csarnokában. A Vajdasági Klinikai Központban arra számítanak, hogy a vásárcsarnok üzembe helyezése által további 200 helyhez jutnak, míg Miloš Vučević, Újvidék polgármestere azt mondta, 330 ágy lesz. Edita Stokić, a...
2020. DECEMBER 4.
[ 15:49 ]
A délvidéki magyarság megőrizte életerejét és szülőföldön képzeli el a jövőjét – hangzott el ma Szabadkán, amikor Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a vajdasági magyar térség és gazdaságfejlesztési program idei eredményeit...
2020. DECEMBER 4.
[ 15:34 ]
Beolvasás folyamatban