Vajdaság
Szabadka: Rendőri ellenőrzés alá vonják a határmenti sávot
Betűméret:             

A rendőrség teljesen ellenőrzés alá fogja vonni a határsáv és az erdő közti területet, több rendőrt kérnek a problémás szakaszokra, jelentette be Bojan Šoralov, az Észak-bácskai Körzet vezetője azon a találkozón, amelyen a migránskrízisről és az általuk okozott biztonsági problémákról volt szó, tudósít a Subotica.com.

Az Észak-bácskai Körzet irodáiban megtartott rendezvényen jelen volt mindegyik szervezet és intézmény képviselője, amelynek köze lehet a közbiztonság megteremtéséhez. Az ülésen elemezték a migránsok mozgását, az eddig meghozott intézkedések eredményeit, illetve vázolták a további terveket.

Šoralov elmondta, aggasztó, hogy hiába szedi össze a rendőrség a migránsokat és szállítja el a városon kívüli területekre, mindig újak jönnek, a beáramlásuk folyamatos.

A körzetvezető elmondta, hogy folyamatban van egy speciális terület kialakítása az erdő és a határsáv között, amelyet a tervek szerint a rendőrök teljes ellenőrzés alatt tartanak majd, hogy ellenőrizhessék a migránsok mozgását.

Bojan Šoralov elmondta, az elkövetkező napokban kéri majd, hogy még több speciális rendőr legyen Szabadkán azokon a lakott területeken, amelyek közel vannak az erdőhöz. A helyi rendőrség vezetőivel folytatott beszélgetéseken kiderült, hogy sokkal kevesebb a migránsokhoz kapcsolódó incidensek száma azóta, amióta letartóztatták az embercsempészek vezetőit.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Több ezer ember ünnepelte május 1-ét Palicson, s ha a folytatásban kedvező lenne az időjárás, az elkövetkező hat ünnepnapon néhány tízezer vendégről is lehetne beszélni talán. A viharos szél sem gátolta meg az embereket abban, hogy kilátogassanak a Palicsi-tó partjára, ahol a sorrendben 39. szervezett majálison a már...
2024. MÁJUS 1.
[ 16:16 ]
Muzslyán ma két májusfát is állítottak, az egyiket a Parton, ahol a közösség már több évtizede élteti ezt a hagyományt, a másikat pedig a Muzslai Petőfi Sándor MME vállalják magukra, már huzamosabb ideje. A partiakat kancsika durrogtatása, illetve Babinszki Enikő trombitamuzsikája ébresztette kora reggel, hat óra...
2024. MÁJUS 1.
[ 14:44 ]
Egykor Kishegyesen sok évtizedes hagyománya volt a májusfa állításnak. A falu több pontján, általában forgalmas utcasarkokon állították fel zeneszó kíséretében. Dr. Szőke Anna néprajzkutató javaslatára tavaly újraélesztettek a hagyományt. A tűzoltóotthon melletti portán nemzeti színű szalagokkal és egyéb...
2024. MÁJUS 1.
[ 9:38 ]
Beolvasás folyamatban