Gazdaság
Szakszervezet: A dolgozók döntése, hogy elfogadják-e az állást a szlovákiai Fiat gyárban

MA Fiat kragujevaci autógyárának Független Szakszervezete közölte, nem avatkozik bele a dolgozók döntésébe, hogy elfogadják-e a munkáltató ajánlatát az egyéves szlovákiai munkavégzésről.

A közleményben hangsúlyozzák, a döntésnek önkéntes alapon kell megszületnie, valamint a Szerb Köztásaság törvényei szerint, s hozzáteszik, a szakszervezet ezt a lehetőséget „úgy értelmezi, hogy lehetőséget adnak a dolgozóknak, hogy új tapasztalatot szerezzenek”.

A szakszervezet emlékeztet, a vonatkozó törvény szerint az ilyen fajta foglalkoztatás kizárólag önkéntes alapon valósítható meg.

A dolgozót külföldi munkavégzésre küldő munkaadó köteles saját költségén szállást és ellátást, valamint útiköltséget, egészség- és nyugdíjbiztosítást biztosítani az alkalmazottnak, áll a közleményben.

A szakszervezet számára ezért az önkéntesség az egyetlen elfogadható modell, ami a dolgozók külföldre utalását illeti. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Goran Radosavljević belgrádi egyetemi tanár, közgazdász szerint Szerbia 2021-es költségvetésének módosítása további 2,5 milliárd eurós hitelt irányoz elő, amely a jelenlegi hiány finanszírozásához szükséges forrásokkal együtt 4-4,5 milliárd euróval növeli az államadósságot. Radosavljević szerint az...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 10:56 ]
A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból. A kínai...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 6:10 ]
Az idegenvezetők és a kísérőik számára két minimálbér összegét biztosítja az állam júliusban és augusztusban, erről döntött ma a szerb kormány. Mindkét alkalommal 30.900 dinárt folyósítanak a támogatásra jogosultaknak. Ezt az összeget, ugyancsak két alkalommal megkapják a vendéglátóiparban és a turizmusban...
2021. ÁPRILIS 15.
[ 21:37 ]
Beolvasás folyamatban