Gazdaság
Rekordon a betöltetlen álláshelyek száma Ausztriában
Betűméret:             

Még sosem volt olyan magas a betöltetlen álláshelyek száma Ausztriában, mint 2022 második negyedévében – jelentette pénteken az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria.

Az osztrák statisztikai hivatal nyilvántartása szerint Ausztriában az üres álláshelyek száma 2022 második negyedévében újabb csúcsra, 206,3 ezerre emelkedett. Egy évvel korábban, 2021 második negyedévében még 138,6 ezer volt ez az adat, és az azóta eltelt összes negyedévben egyre csak növekedett – számolt be az MTI.

Az üres álláshelyek több mint felét, 124,8 ezret a szolgáltatási szektorban jelentették. A fennmaradó részen a feldolgozóipar és a közszféra osztozik 52,4 ezer és 29,1 ezer betöltetlen álláshellyel.

Az üresedési ráta, vagyis a be nem töltött álláshelyek foglalkoztatottak számához képesti aránya 2009 és 2020 között szinte mindig 1 és 3 százalék között volt, 2022 második negyedévében viszont már 4,8 százalékra emelkedett.

2022 második negyedévében 131,9 ezer üres álláshelyet jelentettek be az osztrák vállalatok az AMS (Arbeitsmarktservice Österreich) munkaügyi hivatalnak.

Az osztrák statisztikai hivatal adatai viszont a vállalatok körében végzett felmérések alapján készülnek, így azokat a munkahelyeket is tartalmazzák, amelyeket a vállalatok nem jelentettek a munkaügyi hivatalnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium közölte az új üzemanyagárakat, amelyek augusztus 12-éig, az újabb árlista megjelenéséig lesznek érvényben. A dízel maximális ára a következő hét napban 209 dinár, a 95-ös oktánszámú benziné pedig 184 dinár lesz. Az eddigi árakhoz képest a gázolaj ára...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 15:55 ]
A Szerb Nemzeti Bank (NBS) megerősítette, hogy intenzíven dolgozik egy olyan megoldáson, amelyet várhatóan a lehető legrövidebb időn belül elfogadnak és végrehajtanak annak érdekében, hogy minél jobban védjék a szerbiai polgárok életszínvonalát. Korábban számos panasz és felhívás érkezett az NBS-hez, hogy...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 13:43 ]
Újabb három gabonaszállító hajó hagyta el az ukrán kikötőket. Kettő Csornomorszk kikötőjéből, egy pedig Odesszából indult. Az összes szállítmány kukorica, a hajók célpontjai pedig Törökország, Írország és az Egyesült Királyság. A hajók az élelmiszer- és műtrágyaválság megoldását célzó, július 22-i...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 11:53 ]
Beolvasás folyamatban