Gazdaság
A JTI nyolc éve a világ legjobb munkaadói között
Betűméret:             

A japán kezekben lévő dohányfeldolgozó- és cigarettagyártó cég az idén is, sorban nyolcadik alkalommal kiérdemelte a független HR tanúsító cég, a Top Employer Institute tanúsítványát, amit világszerte azoknak a vállalatoknak ítélnek oda, amelyek innovatívan viszonyulnak az alkalmazottaik elégedettségéhez és egyenlőségéhez, illetve komoly összegeket fektetnek be a náluk dolgozó alkalmazottakba, a legjobb munkakörülményeket biztosítja, és komoly hangsúlyt fektet a dolgozók továbbképzésére.

Milena Rajić, a JTI nyugat-balkáni, területi kirendeltségének HR-ért és vállalati kultúráért felelős részlegének igazgatónője az idei elismerés kapcsán kihangsúlyozta, hogy rendkívül büszkék arra, hogy a Top Employer Institute az idén is elismerte, hogy cégük az alkalmazottak számára minden szinten fejlődési lehetőségeket biztosít. Hozzáfűzte, hogy ez az elismerés minden olyan dolgot képvisel, amiben hisznek: a csapatmunkát, a vállalati kultúrát és az ebben a kultúrában tevékenykedő alkalmazottakat.

„Ők azok, akik kitűzik maguk elé a célokat, nem félnek kezdeményezni és másokat is inspirálnak munkájukkal”, mutatott rá Milena Rajić, majd pedig hozzáfűzte, hogy a részlegük az elkövetkezőkben azon fáradozik, hogy a humán erőforrásokkal történő irányításnak a folyamatát a jövő esztendőig még magasabb szintre emeljék.

A JTI munkavállalóit naponta számos lehetőséggel motiválják. A munkavállalók és családtagjaik privát egészségügyi biztosítása, a külföldön és az ország területén történő előrelépési lehetőség és a rugalmas munkaidő csak egy-egy eleme ezeknek az előnyöknek.

A Top Employers Institute (TEI) által minden évben elvégzett nemzetközi kutatás a világ vezető munkáltatóit ismeri el: azokat a vállalatokat, amelyek kiváló feltételeket biztosítanak munkavállalóiknak, a szervezet minden szintjén gondozzák és fejlesztik a tehetségeket, és munkáltatói gyakorlataik folyamatos optimalizálására törekednek. A Top Employer tanúsítványról alapos kutatómunka és számos kritérium alapján döntenek: átfogóan elemzik a vállalatok munkáltatói alapelveit és gyakorlatait, kitérve a szervezeti kultúrára, a tehetséggondozásra, a munkaerő-tervezésre, a beléptetésre, a képzésre és fejlesztésre, a teljesítménymenedzsmentre, a karrierlehetőségek és az utánpótlás menedzsmentjére, valamint a kompenzációs és juttatási rendszerre. A Top Employer Certification Program keretein belül a cégek egy százkérdéses kérdőívben mutathatták be lokális, emberközpontú HR-folyamataikat, amelyekkel igyekeznek a lehető legjobb színvonalú munkakörnyezetet megteremteni munkavállalóiknak.

A világ vállalatai közül a JTI mellett a HCLTech, a PepsiCo, a Phillip Morris International, a Puma, a Saint Gobain, a Takeda és a TATA Consultancy Services, is kezébe vehette a TEI tanúsítványát.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2023. JANUÁR 18. [ 9:49 ]

Ennyit a dohányzás elleni küzdelemről..


Jelentős mértékű árcsökkentést jelentett be Németország nyugati részének egyik legnagyobb városi közműszolgáltatója, a több százezer ügyfelet kiszolgáló Entega. A Darmstadtot ellátó vállalat a villamos energia árát csaknem 25 százalékkal, a földgáz árát 30 százalékkal csökkenti áprilistól az egyetemes...
2023. JANUÁR 20.
[ 12:08 ]
Szerbia lakosai egyre inkább eladósodnak, erre a következtetésre jutunk, ha megnézzük a Szerbiai Bankszövetség tavalyi statisztikáit. Ezen adatok alapján a lakosok átlagoson 1800 euróval tartoznak a bankoknak. A Politika mai cikke szerint a lakosok 1426 milliárd dinárt kölcsönöztek a bankoktól, azaz mintegy 12 milliárd...
2023. JANUÁR 20.
[ 12:04 ]
A pár hetes folyamatos árcsökkenés után ismét drágul az üzemanyag Szerbiában. Ma 15 órától az eurodízel ára 198, a 95 oktános benziné 167 dinár lesz. Az árak jövő péntekig érvényesek. A múlt héten az eurodízel 195 dinár, a BMB 95-ös benzin 165 dinár volt. Az elmúlt tíz napban az olaj világpiaci ára is...
2023. JANUÁR 20.
[ 12:02 ]
Beolvasás folyamatban