Világ
Mallorcán többen meghaltak egy épületomlásban
Betűméret:             

Beomlott egy turisták körében népszerű szórakozóhely és étterem épülete a spanyolországi Mallorca fővárosában, Palmában, négy ember meghalt, 16-an megsérültek, 7-en súlyosan - közülték a hatóságok pénteken.

A mentést végző tűzoltók első értékelése szerint vélhetően az első emelet túlterheltsége okozhatta a tragédiát, amelynek leszakadását követően a földszint is beomlott az alagsorba.

Szemtanúi beszámolók szerint a vízparti Medusa Beach Club nevű vendéglátóhely tele volt vendégekkel, voltak, akik még vacsoráztak, mások viszont már táncolni kezdtek, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

Az áldozatokat már azonosították, de a hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra nemzetiségüket, valamint azt sem, hogy turisták is vannak-e közöttük.

A tragédia miatt háromnapos gyászt rendeltek el a Baleár-szigetek fővárosában, és több párt is bejelentette, hogy felfüggeszti a hivatalosan pénteken kezdődő európai parlamenti választási kampányát, írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Óriási tűz pusztít Kaliforniában - illusztráció
2024. JÚNIUS 16.
[ 16:12 ]
Nyolc izraeli katona életét vesztette egy robbanás következtében a Gázai övezet déli részén – közölte szombaton az izraeli hadsereg. Korábban a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveres szárnya arról tájékoztatott, hogy harcosai megtámadtak egy izraeli páncélozott járművet, és megöltek, illetve megsebesítettek...
2024. JÚNIUS 16.
[ 7:11 ]
Ki kell szélesíteni az ukrajnai békefolyamatban részt vevő országok körét – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök szombaton Svájcban az ukrajnai háború lezárásával foglalkozó békekonferencia első napján. Macron leszögezte: Ukrajnában nem lehet olyan békét kötni, amely az ország kapitulációjával járna...
2024. JÚNIUS 15.
[ 22:27 ]
A világ hét legfejlettebb ipari országa (G7) arra szólított fel pénteken lezárult olaszországi csúcstalálkozójának zárónyilatkozatában, hogy a nyári párizsi olimpia idejére világszerte szüntessék be a harcokat a háborús övezetekben – közölte szombaton Giorgia Meloni olasz kormányfő a G7-országcsoport...
2024. JÚNIUS 15.
[ 19:49 ]
Beolvasás folyamatban