Olvasók rovata
Dr. Zagyva Tibor nyílt levele Bozóki Antalhoz
Betűméret:             

Dr. Zagyva Tibor, az Őrségi Nemzeti Park alapítója nyílt levéllel fordult dr. Bozóki Antal újvidéki ügyvédhez, mert úgy érzi, Bozóki súlyosan megrágalmazta őt az Újvidéki Rádió egyik magyar nyelvű adásában. Az alábbiakban ismertetjük dr. Zagyva Tibor levelét.

Tisztelt Bozóki Antal ügyvéd Úr !

Sajnálattal értesültem szerb és magyar nemzetiségű vajdasági barátaimtól az Ön által nyilatkozottakkal kapcsolatban az Újvidéki Rádió 2014 március végi adásában, a Ternovácz Úr készítette interjú alkalmával!

Előrebocsátva, hogy nem áll szándékomban ugyanilyen aljas módon meghurcolni Önt nyilvánosan a média előtt, ahogyan azt Ön tette velem pár héttel ezelőtt, elvárom Öntől, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjen tőlem mind az RTS csatornáin, mind ahogyan a kapcsolódó szerb és magyar médiumokban is!

Amennyiben belátható időn belül (nyolc nap) nem értesülök a nyilvános, szerb és magyar médiumok általi bocsánatkéréséről, kénytelen leszek Ön ellen büntetőjogi és polgári peres eljárást indítani belgrádi ügyvédem által. Ekkor már négyszázötvenezer ( 450.000 RSD ) dinár kártérítést fogok bírósági úton követelni Öntől, amiért nagy nyilvánosság előtt súlyos rágalom által most márciusban megsértette jó hírnevemet, méltóságomat és a személyemet.

Az Ön helyében szégyellném magam, hogy egy olyan háborús bűnös személyének a rehabilitációjához asszisztál, aki önkéntes náci fegyveres testület tagjaként (turáni vadász) bizonyítottan elüldözött és haláltáborba deportáltatott egy verbászi szerb családot (Radomir Aranicki családját), aki aktívan részt vett az országa elleni fasiszta-náci okkupációban, a csúrogi razziában, s számos náci fegyveres felvonuláson 1941-1944 között, ráadásul nem is bizonyítottan a partizánok megtorló hadjáratának 1944-es áldozata volt!

Sajnos, az ilyen Kiss Tibor és hozzá hasonló önkéntes náci fegyveresek miatt kellett sok ezer békés vajdasági magyar polgárnak lakolnia, közöttük nagyapáimnak is (Zagyva Román és Mérey István), akik a partizánok valódi ártatlan áldozatai!

Nem szégyelli magát, hogy engem a médiumok által besároz, engem, aki 120 embernek adott kenyeret Magyarországon az általam 1996-ban kezdeményezett és 2002 márciusában létrejött Őrségi Nemzeti Park által!

Nem szégyelli magát, hogy idős, sokszorosan is meghurcolt asszonytól kért pénzt az apja rehabilitációjára 2007-ben, majd később a restitúciós per beindításához ismét a szociális nyomorban tengődő édesanyámtól kért pénzt 2010 áprilisában (és kapott is!) – amikor ma már ezek a perek alapítványok és országok támogatásai által ingyenesek ilyen mélyszegénységben élők számára, mint amilyen szegény, beteg idős édesanyám!

Nem szégyellte magát akkor sem, amikor – számos személytől visszahallva – arra panaszkodott, hogy édesanyám Önnek még 10 ezer dinárral tartozik?!

Tisztelt ügyvéd úr !

Amennyiben nem olvasom nyolc napon belül a nyilvános bocsánatkérését személyem irányába, Isten bizony kihozom a nyilvánosságra nem csak ezen, hanem az összes többi bűneit is, amit édesanyám és jómagam irányába tett az elmúlt közel egy évtized alatt!

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Adakozók, mecénások Zentán - illusztráció
2017. DECEMBER 21.
[ 23:19 ]
Szavalóverseny Péterrévén - illusztráció
2017. NOVEMBER 7.
[ 17:45 ]
Ismét egy csodás, gyermekkacajtól hangos hetet zárt a Hunyadi János Általános Iskola, ugyanis október első hetében került megrendezésre a gyermekhét.Ezen a héten minden a gyerekekért van. Nincs felelés, és házi feladat is csak módjával. Ami még ennél is fontosabb, a programot is maguknak állíthatják össze. Így...
2017. OKTÓBER 7.
[ 11:32 ]
Szeptember elsején a Hunyadi János Általános Iskola újra megnyitotta színes kapuit tanulni vágyó diákjai előtt. A gyerekek kis csoportokban állva beszélgettek a nyaralásról, a táborokról, megannyi életre szóló élményről. Ezen a napon hivatalosan is véget ért a hosszú nyári szünidő, kezdetét vette egy új, másféle...
2017. SZEPTEMBER 2.
[ 7:12 ]
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében a hetedik Gion-tábort tartották az elmúlt hét folyamán az újvidéki Apáczai Fiúkollégiumban. A Gion Nándorról elnevezett egyhetes ingyenes táborba a tavalyi olvasási verseny döntőjében elért eredmények alapján juthattak be az általános iskolák tanulói. Az első...
2017. JÚLIUS 30.
[ 18:14 ]
Beolvasás folyamatban