Szerbia
Batut Intézet: Minden fertőzöttnek kórházban a helye, nincs tovább otthoni gyógykezelés

A Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet átirattal fordult a helyi önkormányzatokhoz, hogy minden koronavírussal fertőzött személyt az ún. Covid-kórházakba, vagy enyhébb tünetek esetében a belgrádi, niši vagy újvidéki ideiglenes kórházakba kell küldeni, nincs tovább otthoni gyógykezelés, tájékoztatták a Tanjugot az illetékes minisztériumban.

Az eddigiek szerint azokat a pácienseket, akiknek nem voltak tüneteik, illetve csak enyhébb tüneteik voltak, otthonukban gyógykezelték.

A szerb kormány döntése értelmében minden koronavírussal fertőzött személyt ezentúl kórházakban kell kezelni. Azok, akiknek enyhébb tüneteik vannak, az ideiglenes kórházakban kerülnek elhelyezésre, míg a súlyosabb eseteket az erre kijelölt kórházakban, az ún. Covid-kórházakban fogják gyógykezelni.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Covid
2020. ÁPRILIS 8. [ 17:04 ]

A blic.rs-en olvastam, hogy a múlt csütörtökön 51 beteget (kényszer)elhelyeztek a belgrádi vásárcsarnokban, másnap 38-an távozhattak, mert a kontroll tesztjük negatív lett. vagyis az első teszt hamis eredményt mutatott. közben egy éjszakát együtt töltöttek a valódi betegekkel? ez a felelős államvezetés? sehol a világon ilyen kényszer gyűjtőtáborok nincsenek. Ebben is élen jár Szerbia (simán bevállalva a következményeket), mint ahogy védőfelszerelés nélkül kivezényelni a katonákat a határra.


Az elkövetkező tíz napban még egy-egy minimálbért kifizetünk a leginkább érintett ágazatok dolgozóinak, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök. Hozzátette, ez az utazási irodák, az autókölcsönzők, a vendéglátó- és a szállodaipar 72,5 ezer alkalmazottjára vonatkozik. „Ez nagy segítség, ma meghozzuk az...
2020. DECEMBER 4.
[ 11:00 ]
A szerb kormány mai ülésén elfogadta a válságstáb által javasolt legújabb intézkedéseket annak érdekében, hogy megóvják a lakosság egészségét a koronavírus-fertőzéstől. A vendéglátóipari objektumok, vagyis a kávézók, éttermek, bárok és éjszakai klubok nem dolgoznak pénteken 17 órától hétfőn reggel 5...
2020. DECEMBER 3.
[ 17:29 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 7.802 újabb esetben regisztrálták a koronavírus-fertőzést, 61 személy hunyt el, és 288 személy van lélegeztetőgépen, ez pedig a legmagasabb szám a járvány kezdete óta. A legutóbbi jelentés óta 22.243 tesztet végeztek el, áll a covid-19.rs honlapon.
2020. DECEMBER 3.
[ 17:27 ]
Beolvasás folyamatban