Szerbia
Péntek délután öttől hétfő hajnali ötig: Kijárási tilalom egész Szerbiában

Az előttünk álló hétvégén pénteken délután ötkor kezdődik a kijárási tilalom és hétfőn hajnali ötig tart.

Tegnap este a szerb elnök még arról beszélt, hogy a járvány megfékezése érdekében lehetséges, hogy egyes nagyvárosokban, ahol a legtöbb fertőzött van, így Belgrádban és Nišben péntek délutántól hétfő reggelig tartó kijárási tilalmat vezetnek be. Ugyanakkor azt is felvetette, hogy miután a polgárok nem fogadták meg a szakemberek tanácsát, miszerint csak akkor hagyják el otthonaikat, ha feltétlenül szükséges, lehetséges, hogy a szerb kormány dönt a teljes kijárási tilalomról.

Miután a polgárok az elmúlt szombaton 13 óráig elvégezhették szükséges teendőiket, bevásárlást stb., volt akik ezt ehelyett arra használták ki, hogy sétáljanak, kiránduljanak. A parkok, sétányok zsúfoltak voltak, pl. a Tarcal-hegyen is kirándulók voltak, akik közül valaki tüzet is okozott, ami miatt 10 hektárnyi gyep és bozótos égett le. A kormány most mindennek a függvényében úgy döntött, hogy ezúttal péntek délutántól rendeli el a hétfő hajnalig tartó tilalmat.

Dr. Predrag Kon epidemiológus tegnap, a szokásos délutáni sajtótájékoztatón már elmondta, az elkövetkező 10 napban az emberek közötti kontaktusokat a lehető legradikálisabban csökkenteni kell a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A nyugdíjasok így vasárnap és szombat után ezen a héten péntek hajnalban indulhatnak bevásárolni, ugyancsak hajnali 4 és reggel 7 óra között.

Emlékeztetőül, dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos tegnap úgy pontosított, a 24 órás kijárási tilalom “csak Belgrádra és a járvány gócpontjának számító egyéb nagyvárosok esetében” lehetne indokolt, de hangsúlyozta, ez csak az ő személyes véleménye.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistv'n
2020. ÁPRILIS 9. [ 19:56 ]

Mi nyugdijasok csak egy két orát mehetünk aszáz hatvanorábol hetente A dokumentumok lejárnak majd megujitsuk ha vége lezss a kijárási tilalomnak.


Magdolna
2020. ÁPRILIS 9. [ 3:49 ]

Mi lesz a kutya sétával,tudja valaki?


Horváth Szilveszter
2020. ÁPRILIS 8. [ 19:08 ]

Tisztelt Szerkesztők! A cím és a szöveg nincs szinkronban: míg az egyik azt sugalja, hogy már bevezették az intézkedést, a másik arról árulkodik, hogy csak fontolgatják. Nem mindegy.

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2020. ÁPRILIS 9. [ 15:53 ]
Nincs ellentmondás. Bevezették az intézkedést, s ezt egyértelműen tartalmazza a szöveg. Ha figyelmesen elolvassa, ön is látni fogja.

Senki
2020. ÁPRILIS 8. [ 18:04 ]

Ezentul is csak szavazatok emberek erre az agybeteg diktator vucskora hajra ez nem törvenyszerü amit csinal sehol sem alkalmaztak ezt meg a legfertözöteb teruleteken sem ez egy diktator hajra szavazunk ra


Valaki
2020. ÁPRILIS 8. [ 15:44 ]

Teljes őrület! Irracionális. Ez senki a világon nem alkalmazta! Még Vuhan-ban is naponta kimehetett egy családtag bevásárolni, gyógyszertárba.... nem a polgárok engedetlensége miatt van több fertőzött, hanem azért mert még mindig csak 10 ezer körüli embert teszteltek az egész országban. persze, hogy amint naponta újabb és újabb tesztek készülnek a tipikus tünetekkel rendelkezőkön illetve családtagjaikon akkor ez hivatalosan is ki fog derülni, közben már 10 napja is kiderülhetett volna.


A Gyógyszerek és Gyógyászati Segédeszközök Ügynöksége (ALIMS) jóváhagyta a Pfizer koronavírus elleni védőoltás beadását a 12 és 15 év közötti korosztály számára, jelentette be az ALIMS. Miután az ALIMS a gyógyszerügynökséggel együtt megbizonyosodott arról, hogy az oltás engedélyezéséhez szükséges minden...
2021. JÚNIUS 11.
[ 19:11 ]
Németország a mai napon levette a koronavírus szempontjából veszélyesnek tartott országok listájáról Szerbiát, illetve több másik nyugat-balkáni ország is lekerült a piros színnel jelölt országok jegyzékéről. A Robert Koch Intézet (RKI) az újonnan fertőződöttek számának visszaesése miatt az említett listáról...
2021. JÚNIUS 11.
[ 18:22 ]
Minden olyan hatodik osztályos diák számára, aki még nem esett át a bárányhimlőn, vagyis a varicella-zoster vírusfertőzésen, kötelezővé teszik a vírus elleni védőoltás felvételét. Az oltást a diákok ingyenesen kapják meg. Az Euronews Serbia szerint ezt az oltásokról szóló új szabályzat írja elő, amelyet ez év...
2021. JÚNIUS 11.
[ 9:54 ]
Beolvasás folyamatban