Szerbia
Péntek délután öttől hétfő hajnali ötig: Kijárási tilalom egész Szerbiában

Az előttünk álló hétvégén pénteken délután ötkor kezdődik a kijárási tilalom és hétfőn hajnali ötig tart.

Tegnap este a szerb elnök még arról beszélt, hogy a járvány megfékezése érdekében lehetséges, hogy egyes nagyvárosokban, ahol a legtöbb fertőzött van, így Belgrádban és Nišben péntek délutántól hétfő reggelig tartó kijárási tilalmat vezetnek be. Ugyanakkor azt is felvetette, hogy miután a polgárok nem fogadták meg a szakemberek tanácsát, miszerint csak akkor hagyják el otthonaikat, ha feltétlenül szükséges, lehetséges, hogy a szerb kormány dönt a teljes kijárási tilalomról.

Miután a polgárok az elmúlt szombaton 13 óráig elvégezhették szükséges teendőiket, bevásárlást stb., volt akik ezt ehelyett arra használták ki, hogy sétáljanak, kiránduljanak. A parkok, sétányok zsúfoltak voltak, pl. a Tarcal-hegyen is kirándulók voltak, akik közül valaki tüzet is okozott, ami miatt 10 hektárnyi gyep és bozótos égett le. A kormány most mindennek a függvényében úgy döntött, hogy ezúttal péntek délutántól rendeli el a hétfő hajnalig tartó tilalmat.

Dr. Predrag Kon epidemiológus tegnap, a szokásos délutáni sajtótájékoztatón már elmondta, az elkövetkező 10 napban az emberek közötti kontaktusokat a lehető legradikálisabban csökkenteni kell a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A nyugdíjasok így vasárnap és szombat után ezen a héten péntek hajnalban indulhatnak bevásárolni, ugyancsak hajnali 4 és reggel 7 óra között.

Emlékeztetőül, dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos tegnap úgy pontosított, a 24 órás kijárási tilalom “csak Belgrádra és a járvány gócpontjának számító egyéb nagyvárosok esetében” lehetne indokolt, de hangsúlyozta, ez csak az ő személyes véleménye.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistv'n
2020. ÁPRILIS 9. [ 19:56 ]

Mi nyugdijasok csak egy két orát mehetünk aszáz hatvanorábol hetente A dokumentumok lejárnak majd megujitsuk ha vége lezss a kijárási tilalomnak.


Magdolna
2020. ÁPRILIS 9. [ 3:49 ]

Mi lesz a kutya sétával,tudja valaki?


Horváth Szilveszter
2020. ÁPRILIS 8. [ 19:08 ]

Tisztelt Szerkesztők! A cím és a szöveg nincs szinkronban: míg az egyik azt sugalja, hogy már bevezették az intézkedést, a másik arról árulkodik, hogy csak fontolgatják. Nem mindegy.

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2020. ÁPRILIS 9. [ 15:53 ]
Nincs ellentmondás. Bevezették az intézkedést, s ezt egyértelműen tartalmazza a szöveg. Ha figyelmesen elolvassa, ön is látni fogja.

Senki
2020. ÁPRILIS 8. [ 18:04 ]

Ezentul is csak szavazatok emberek erre az agybeteg diktator vucskora hajra ez nem törvenyszerü amit csinal sehol sem alkalmaztak ezt meg a legfertözöteb teruleteken sem ez egy diktator hajra szavazunk ra


Valaki
2020. ÁPRILIS 8. [ 15:44 ]

Teljes őrület! Irracionális. Ez senki a világon nem alkalmazta! Még Vuhan-ban is naponta kimehetett egy családtag bevásárolni, gyógyszertárba.... nem a polgárok engedetlensége miatt van több fertőzött, hanem azért mert még mindig csak 10 ezer körüli embert teszteltek az egész országban. persze, hogy amint naponta újabb és újabb tesztek készülnek a tipikus tünetekkel rendelkezőkön illetve családtagjaikon akkor ez hivatalosan is ki fog derülni, közben már 10 napja is kiderülhetett volna.


Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, hogy Szerbia még több személyt fog tesztelni a koronavírusra, mert a fertőzés korai felfedezése és a karantén kulcsfontosságúak, mint ahogy a vakcina is az. Vučić ezt Balgárdban mondta, ahol az egyik katonai komplexum keretében levš új covid-kórház építési munkálatait...
2020. NOVEMBER 25.
[ 9:16 ]
Tomislav Momirović szerb építésügyi miniszter és Palkovics László magyar innovációs miniszter megállapodtak abban, hogy felgyorsítják a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítását, amelynek hossza mintegy 27 kilométer. Ez az egyik kiemelt jelentőségű projekt a Magyarország és Szerbia kormánya közötti gazdasági és...
2020. NOVEMBER 24.
[ 13:21 ]
Mától, november 24-étől 10 napont át lesznek érvényben a szerb kormány új, a koronavírus terjedésének megakadályozását célzó intézkedései. December 3-áig korlátozott munkaidővel, 18 óráig lehetnek nyitva a vendéglátóipari egységek, vagyis az éttermek, kávézók, bárok, klubok, valamint a bevásárlóközpontok, a...
2020. NOVEMBER 24.
[ 9:55 ]
Beolvasás folyamatban