Vajdaság
Mától dr. Bimbó Mihály Magyarkanizsa polgármestere
Helyettese Huzsvár Ervin lett - Rendkívüli ülést tartott Magyarkanizsa község képviselő testülete
Betűméret:             

A magyarkanizsai községi képviselő testület ma délelőtt megtartott rendkívüli ülésén felmentette tisztségéből a tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár tisztségére kinevezett eddigi polgármestert, Nyilas Mihályt, és helyére a testület elnökhelyettesét, dr. Bimbó Mihály okleveles szakállatorvost, a VMSZ egyik alelnökét választotta meg.

A képviselő testület megüresedett elnökhelyettesi posztját a jövőben Molnár Gizella egészségügyi nővér, a VMSZ-képviselőcsoportjának eddigi elnöke tölti be.

A községi előírások értelmében a polgármester felmentésével megszűnt az alpolgármester és a Községi Tanács tagjainak megbizatása is. Az újonnan kinevezett polgármester javaslatára a képviselők Huzsvár Ervin horgosi okleveles közgazdászt, a községi képviselő testület eddigi elnökét választották polgármester-helyettessé.

A Községi Tanács eddigi hét tagját (Halász Mónika - mezőgazdaság és vízgazdálkodás, Szarapka Ede – szociális védelem és önkormányzatok, Berec Sándor – kommunális ügyek és környezetvédelem, Tóth Vilmos – városrendezés és építésügy, Darabán Piroska – művelődés, gyermek- és egészségvédelem, Krekuska Róbert – ifjúság, sport és turizmus valamint Sátai Róbert – tájékoztatás) kivétel nélkül újraválasztották.

- Köszönöm az irántam hat éven át tanúsított bizalmat a képviselőknek és a polgároknak egyaránt – nyilatkozta felszólalásában Nyilas Mihály. - Új tisztségemen sem fogok elfeledkezni arról, honnan jöttem, minden lehetőséget megragadok, hogy segítsek községemnek, városomnak, szülőfalumnak, a magyarkanizsai község polgáraiank, annak ellenére, hogy tartományi titkárként Vajdaság minden polgárának érdekeit szem előtt kell tartanom. Noha mindhárom általam fedett szakterület nagyon fontos, úgy érzem, hogy elsősorban a nemzeti közösségek területe az, ahol a legtöbbet kell tennem a helyzet javítása érdekében.

- Tudom, hogy mint községi elnököt sokan szeretnek, sokan csak megtűrnek, sokan pedig nem is szeretnek majd, én azonban mindenkit becsülettel ki szeretnék szolgálni. Szorgalmazom az ellenzékkel való szorosabb együttműködést, mert a képviselő testületi üléseken a sértegetések, rágalmazások és vádaskodások helyett konstruktív vitákat kell folytatnunk, ami az egész község érdekeit szolgálja. Mindenképpen folytatni kívánom és Nyilas úr támogatásával be is akarom fejezni a megkezdett, vagy elkezdeni a még tervezési fázisban lévő beruházásokat, amelyek előre vihetik községünket. Ehhez szükség van mindenki támogatására, mivel pénzhez jutni a mai világban egyáltalán nem könnyű feladat – hallottuk dr. Bimbó Mihály újonnan kinevezett polgármestertől.

Az ellenzéki képviselőcsoportok kivétel nélkül gratuláltak az újonnan megválasztott tisztségviselőknek, de hangot adtak abbéli kételyeiknek is, hogy a változások ismét csak formaságot jelentenek, lényegbeli változás nem fog történni a község életében. Bacskulin István, a Válassz utat képviselőcsoport vezetője a Vajdasági Magyar Szövetség színjátékának nevezte Nyilas Mihály tartományi titkárrá történt kinevezését, de dr. Bimbó Mihály polgármesterré választását és a községi vezetésben végrehajtott személycseréket is, mert szerinte az ellenzéknek esélye sem volt beleszólni a dolgok alakulásába, amelyeket értékelése szerint a háttérből Pásztor István, a párt elnöke irányított.

Slađana Ilić, az ellenzéki UKROK képviselője szerint becsületesebb lett volna, ha Nyilas Mihály a polgárok általuk közvetített követelésére mond le, nem pedig egy feljebbjutási lehetőség számára nagyon kedvező kényszere miatt, miközben az általa hat éven át eddig vezetett község egyre lejjebb süllyed.

A magyarkanizsai községi képviselő testület valamikor a hónap végén tartja soron következő rendes ülését, amelyen megválasztják majd a testület elnökét, amely Huzsvár Ervin alpolgármesterré történt kinevezésével ugyancsak megüresedett.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vicsek Annamária, a Fidesz új európai parlamenti képviselője, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa ma azt nyilatkozta, az új posztján az lesz a legfontosabb feladata, hogy kihasználjon minden tárgyalási lehetőséget annak érdekében, hogy támogassák Szerbiát abban, hogy mielőbb az EU teljes jogú tagjává váljon. Vicsek...
2024. JÚNIUS 13.
[ 15:25 ]
A zentai polgárok a holnapi naptól jelentkezhetnek a gázkazánok beszerzését támogató pályázatra. Lőrinc Király Lívia környezetvédelmi szakmunkatárs hírportálunknak elmondta, hogy az 1 millió 680 ezer dinár összértékű pályázatot az egyéni forrásokból származó levegőszennyezés csökkentése érdekében írták...
2024. JÚNIUS 12.
[ 21:22 ]
Meghalt egy középkorú motoros ma kora délután – akinek személyazonossága még nem ismert –, amikor a Szabadság hídon hátulról belerohant egy autóba. Dr. Zoran Krulj, a mentőszolgálat szóvivője a 021.rs-nek elmondta, hogy az orvoscsoport a helyszínen már csak a motoros halálát tudta megerősíteni. A balesetben a 21...
2024. JÚNIUS 12.
[ 16:27 ]
Beolvasás folyamatban