Vajdaság
Letartóztatások Szabadkán: Görögországból behozott gyümölcsöt adtak el hazaiként az oroszoknak

A szerbiai belügyminisztérium korrupcióellenes részlegének munkatársai, a vámhatóságokkal és az újvidéki felső ügyészség korrupcióellenes különleges részlegével együttműködve nyolc személyt tartóztattak le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több korrupciós cselekményt hajtottak végre Szabadkán. Egy további személyt még keresnek.

A rendőrség közleménye szerint a szabadkai Tornado-Sped vállalat felelős személyét hivatali helyzettel történő visszaélés, adócsalás és pénzmosás gyanújával tartóztatták le.

A hivatali helyzettel történő visszaélésben és az adócsalásban való részvétel gyanúja miatt letartóztatták B.G.-t (1980), a vállalat dolgozóját, valamint J.Ž. (1976), S.Š. (1975), P.P. (1969) és O.Č. (1961) gyümölcsfelvásárlókat, míg I.M.-et (1974), növényegészségügyi felügyelőt hivatali helyzettel történő visszaélés gyanújával vették őrizetbe, R.Đ.-t (1959), a szabadkai Čistoća és Zelenilo közvállalatok dolgozóját pedig dokumentumhamisítás miatt fogták el.

A gyanú szerint bűnszövetkezetben szervezték meg a gyümölcsök behozatalát és szállítását Görögországból, majd a Szerbia és Oroszország közötti szabadkereskedelmi egyezményt megszegve megszervezték a gyümölcsök kivitelét Oroszországba, a hamis dokumentumokon pedig azt tüntették fel, hogy a gyümölcsök szerbiai termelőktől származnak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. SZEPTEMBER 12. [ 7:05 ]

Lopok, csalok, hazudok. Már nem én a szerbiaiak. Nekem nincs semmi eladó. Ha Szerbiát esetleg eltudnám adni kb. $1-ért, nem gondolkoznák sokat. De lopott dolgot nehéz eladni.


N
2019. SZEPTEMBER 11. [ 12:22 ]

Zato nisam mogao prodati svoju breskvu , samo za rakiju


Csütörtökön késő este tűzeset történt Magyarcsernyén. A helyi tűzoltókat a szomszédok hívták ki, akiknek egy óra hosszáig tartott megfékezni a lángokat. A ház bútorzata, belső berendezése elégett, és a tetőszerkezet is megsérült. A lángok a szomszéd házakra nem terjedtek át, és a tulajdonosnak sem lett az...
2020. JANUÁR 24.
[ 17:12 ]
A Tartomány Energetikai, Építési és Közlekedési Titkárság végzése értelmében megszűnt a hódsági vasúti átjáró, az Újvidék–Hódság–Gombos regionális vasútvonalon. „Értesítjük a közúti közlekedés résztvevőit és az átjáró jobb oldalán (Újvidék felől nézve) lévő mezőgazdasági parcellák...
2020. JANUÁR 24.
[ 13:15 ]
Visszakapta több mint két hónappal ezelőtt ellopott értékes hegedűjét Lajkó Félix hegedűművész ma Újvidéken. Az 1800-as évek elején Domenico Montagna által készített, mintegy fél millió euró értékű hegedűt Lajkó Félix autójából emelték ki Péterrévén még októberben. Lajkó Félix az M5 híradójában...
2020. JANUÁR 23.
[ 21:16 ]
Beolvasás folyamatban