Vajdaság
Elkezdődött a Kevi-Buránysor és Tornyos közötti út felújítása
Betűméret:             

Az útszakaszon zajló munkálatokat szerdán dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is meglátogatta, Juhász Bálintnak, a Vajdasági Képviselőház elnökének, Ótott Róbertnek, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkárnak, Burány Hajnalka tartományi képviselőnek, a VMSZ zentai választási listája vezetőjének és Zenta község elöljáróinak társaságában.

A VMSZ elnöke az útfelújítás kapcsán elmondta, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségben mindig is azt gondolták és jelenleg is azt vallják, hogy a a kistelepülések lakói is megérdemlik, hogy emberhez méltó életet élhessenek és annak ellenére, hogy az út felújítása közvetlenül csak néhány száz embert érint, közvetve sokkal több ember lássa a javát, mivel ebben a térségben lévő három község településeihez ez a legrövidebb út.

– Éppen ezért a Vajdasági Magyar Szövetség a tartományi szerepvállalásának köszönhetően 90 millió dinárt biztosított ennek az útnak a felújítására – jegyezte meg dr. Pásztor Bálint.

Mint ahogyan hírportálunk korábban már beszámolt róla, a másfél kilométeres útszakasz felújítását a verbászi Extra-Auto Transport Kft. végzi, a terveket pedig az óbecsei FPI Inženjering Kft. készítette el és a tervek szerint a munkálatok július 19-én fejeződnek be.

A VMSZ elnöke és munkatársai a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolába is ellátogattak, ahol Vajda Attila, az iskola igazgatója és az oktatási intézményben dolgozó pedagógusok fogadták őket.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb szűrővizsgálatokat szerveznek vasárnap Kishegyesen, Topolyán és Pacséron is. Felnőttek és gyerekek megjelenését is várják, nem kell külön bejelentkezni, a vizsgálatok ingyenesek. A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházban 2024. június 16-án, vasárnap reggel 8 órától délután 5 óráig szűrővizsgálatokat...
2024. JÚNIUS 15.
[ 11:42 ]
A maga nemében egyedülálló épületkomplexum építését tervezik Temerinben, ahol egy épületben kap helyet a rendőrállomás, a szabálysértési bíróság és a tűzoltóság. A komplexumot arra a területre tervezik, ahol jelenleg a tűzoltóság van. A tervek szerint az épület több telek összevonásával épül majd fel, írja a...
2024. JÚNIUS 14.
[ 18:24 ]
Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére június 14-én ünnepeljük a véradók világnapját. Ezen a napon született ugyanis Karl Landsteiner osztrák-magyar tudós, az ABO vércsoportok felfedezője, aki 1930-ban Nobel-díjat kapott. A magyarkanizsai Vöröskereszt is ehhez a naphoz kapcsolódva...
2024. JÚNIUS 14.
[ 12:00 ]
Beolvasás folyamatban