Magyarország
Orbán Viktor: Magyarországon két választást tartottak, mindkettőt a Fidesz nyerte
Betűméret:             

Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapról hétfőre virradó éjjel Budapesten, a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a Bálnában.

Orbán Viktor köszönetet mondott Magyarország összes választópolgárának, aki úgy döntött, hogy részt vesz a kettős választáson. Elmondta, a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választáson 57 százalékos volt a részvétel Magyarországon. A demokrácia köszöni szépen, jól van, ez is egy szép rekord – értékelt.

Gratulált a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, amely „öldöklő küzdelemben”” elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékot.

Hozzátette: Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, és mind a kettőt megnyerték. „Ráadásul háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket” – fogalmazott Orbán Viktor.

Kiemelte, hogy Budapesttel együtt húsz vármegyei közgyűlés van Magyarországon, ezek közül mindegyiket megnyerték.

Elvesztettünk három megyei jogú várost és megnyertünk négyet, összességében ebből is jól jöttünk ki – jegyezte meg.

Budapestről szólva jelezte: még várni kell a főpolgármester-választás végeredményére. Szentkirályi Alexandrának igaza volt, az egyetlen esély arra, hogy az eddig Budapestet vezető főpolgármestertől meg lehessen szabadulni, az a döntés volt, amelyet a Fidesz–KDNP jelöltje meghozott – jelentette ki.

A fővárosi kerületekre kitérve elmondta, a kormánypártok elvesztettek egy kerületet, és visszanyertek egyet. Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon ma az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak.

Azt mondta, az európai parlamenti választás üzenete, politikai tartalma úgy fogalmazható meg, hogy Magyarországon az emberek világosan megüzenték: békét akarnak, ha a háború és a béke között kell választani, akkor a békét választják.

Hozzátette: megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Kijelentette: azt tudja vállalni a kormányfőként, hogy a kormány ezzel a felhatalmazással a háta mögött kettőzött erővel küzd azért, hogy Magyarországot kívül tartsa a háborúból.

Összegezve az európai parlamenti választás eredményét, ezt egy táviratban tudjuk elküldeni Brüsszelbe, ami így hangzik: migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop” – fogalmazott. Megjegyezte: a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében „írta ki a magyar történelemből a Momentumot”.

Azt is mondta, a magyar emberek világosan megmondták: azokat, akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, meg fogják büntetni. Nem kérnek azokból, akik a hazájuk ellen dolgoznak, mindegyiket leszavazták

– fogalmazott.

Orbán Viktor megköszönte a Fidesz és a KDNP aktivistáinak azt „a fantasztikus munkát”, amit az elmúlt hatvan és az utolsó néhány napban véghez vittek. A szombati egymillió találkozás napja hosszú ideig európai rekord is marad, talán nem hosszabb ideig, mint két évig – jegyezte meg Orbán Viktor.

Azt üzente híveiknek, az önkénteseknek, aktivistáknak, „talpasaiknak, az utcai harcosainak”, hogy legyőzték a régi és az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra mindig le fogják őket győzni. „A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta beszédét Orbán Viktor. (hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Garai László
2024. JÚNIUS 12. [ 12:36 ]

Ha a Fidesznek csak az lett volna programja, hogy Magyarország 15 százalékos részarányt vegyen az azeri gázkitermelésből, akkor már bőven teljesített, nem is kell hozzá a kínai autógyár, a ferihegyi repülőtér visszavásárlása, vagy az állampapírban takarékoskodó lakosság zsebeinek degeszre tömése... (nem külföldtől vettek fel hitelt, hanem a lakosságtól, s annak fizetik a májusi esőt érő kamatot)....


Yoga11
2024. JÚNIUS 12. [ 12:34 ]

@olvasó drága... Ha a társadalom jó részét sikerül meggyőzni, hogy fordítva üljön a lóra, akkor bizony a hátra menet előrének tűnik🤔 ... A propaganda gépezete eredményes tud lenni a meggyőzésben, és minden szemlélet kérdésévé válik🤠


Realista
2024. JÚNIUS 12. [ 11:43 ]

Meglátjuk 2026-ot


Realista
2024. JÚNIUS 12. [ 7:58 ]

Az ugye megvan,h a Fidesz+Mi Hazánk együtt jóval 2/3 fölött jár?


olvasó
2024. JÚNIUS 12. [ 7:18 ]

A Fidesznek mi a programja? Már választások óta nem mondanak semmit, csak hogy előre. Eközben meg valóban hátra.


Két
2024. JÚNIUS 11. [ 14:54 ]

Két Karcsi, majdnemhogy nincs program azon kívül, mint amit az anyaország összes pártjánál láthatunk. A választás arról szól, mazsolázunk közülük. A Tiszának nincs programa. Ezért olyan az MP tévés szereplése, amilyen. A gyűléseken lózungokat pufogtat. Budapest néha elfoglalva, néha nem. Ez megesik a demokrácia szerint. Nekünk meg van Ön, így színes a világ.


Karcsi Karcsi
2024. JÚNIUS 11. [ 13:01 ]

Már rég óta vártuk, hogy boruljon a magyar politika a fidesz-dk vonalon. Mint mindíg most is mondom adjatok normális programot ne fidesz-dk-t és rájuk szavazok. Most a nevük a Tisza és tessék küzdeni és megtartani. Az infáció EU-s bajnokai, Brüsszel el akarják foglalni de Budapestet sem képesek... Tibor, Mészáros és Rogánok országa... Mennyit vártatok a SRB-HUN határon utoljára amikor munkaszüneti nap volt? Ezt sem tudták/akarják megoldani ezért nem szavazok rájuk.


Yoga11
2024. JÚNIUS 11. [ 12:15 ]

Jó jel, ha ilyen nehezen emésztik a két mandátumvesztést, és a Tisza 7 mandátumát 🤠


Béla67
2024. JÚNIUS 11. [ 10:19 ]

Karcsi, Karcsi, Karcsi, okos ember holtig informálódik. Ezen esetben viszont nem információ hiányról van szó, hiszen logikus döntés volt az 1 szem KDNP-s képviselőt a néppártban hagyni (kell az információ és engedték). Viszont a KDNP -nek fix szavazói vannak. MP-nek viszont a következő 2 évben fog kiderülni, hogy mennyi "csak ne az Orbán" és "jó lesz nekünk ez a gerinctelen TEK tévedés is" szavazója. Másfél hónap kampányt könnyű volt végig csinálni egyéb adományokból, de a következő 2 évben nem lesz elég zsé a "nem átlagos hőmérsékletű Sanyika" pénze nélkül. Fecóval is meg kell küzdenie (tartok tőle, hogy ő egyedül -főleg az árnyékszék kormány feloszlatása után - nem lesz elég, nekünk is be kell segíteni egy kicsit).


Kálmán
2024. JÚNIUS 11. [ 7:28 ]

A magyar törvényeket nem az EU-ban/Brüsszelben írják/hozzák, MP és csapata pedig messze van - és egyenlőre messze is marad - a magyar parlamenttől.


Az
2024. JÚNIUS 10. [ 19:49 ]

Az MP-rajongónak: az MP legyen veled és legyen a vejed!


Karcsi Karcsi
2024. JÚNIUS 10. [ 16:11 ]

Kedves Béla67, sajnos alulinformált vagy. MP csak az fogja megszavazni amit a KDNP eddig is megszavazott mivel nem lépett ki az EPP-ből. Én verbászi birsalmával ünneplem, hogy MP ott van és 2-vel kevesebben vannak a komanypártiak az EP-ben.


Béla67
2024. JÚNIUS 10. [ 13:36 ]

Mit is kellene magyaráznia? Azt hogy vannak elkeseredett baloldali választók, akiknek a gerinctelen - TEK tévedés - MP is megfelel? Ezt inkább a Momentumnak, DK-nak, egyéb negatív százalékkal rendelkező pártocskának kellene magyarázgatnia. Csak hátra kell dőlnie és megvárni, hogy MP a következő 2 évben mit lesz kénytelen megszavazni a néppárt frakcióban. Egészségére mindenkinek, aki a Momentum pofára esését jó Délvidéki pálinkával ünnepelte.


Karcsi Karcsi
2024. JÚNIUS 10. [ 8:15 ]

Június 9-én este nem a megszokott, szűkszavúan magabiztos Orbánt látták a magyar választók, hanem egy kényszeredetten mosolygó politikust, aki néhol mintha a bizonyítványt magyarázta volna.


Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és frakcióvezetője, valamint Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke pénteken Budapesten tárgyalt a párt képviselőinek az EPP frakciójához történő csatlakozásáról, valamint az Európai Parlamentben való együttműködési lehetőségekről - tájékoztatta a párt pénteken...
2024. JÚNIUS 14.
[ 20:11 ]
A KDNP számára fontos az Európai Néppárt, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnökének személye ugyanakkor elfogadhatatlan számunkra az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában - jelentette ki Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője pénteken. Hölvényi...
2024. JÚNIUS 14.
[ 13:56 ]
Ha Magyar Pétert az Európai Néppárt (EPP) frakciójába, vagy pártját felveszik az EPP-be, akkor a KDNP kénytelen távozni az Európai Néppártból – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Budapesten. A KDNP elnöke és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője a Karmelita kolostorban...
2024. JÚNIUS 14.
[ 12:35 ]
Beolvasás folyamatban