GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
Szavazási levélcsomag átvétele Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner
Levélszavazat leadása Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. november 16. [15:25]

Nagybecskerek: 30 évre adtak bérbe 2,5 ezer hektár egy német cégnek

Nagybecskerek: 30 évre adtak bérbe 2,5 ezer hektár egy német cégnek
Tiltakoztak a földművesek

Nagybecskereken a városi képviselő-testület mai ülésén megszavazták, hogy 30 évre bérbe adnak mintegy 2,5 ezer hektár állami földterületet a németországi Tönnies húsfeldolgozó cégnek. Emellett még két befektetőnek, a Farmer 023 V&M és a Food Planet vállalatnak is elsőbbséget szavaztak a földek bérbeadása kapcsán.

A testület ülésével egyidőben a földművesek felvonultak a városháza melletti utcában, és tiltakoztak az önkormányzat gyors döntése miatt.
Az ülésen szót adtak a nagybecskereki Földművesek Egyesülete képviselőjének, Slavko Vukovnak, aki beszédében jobb belátásra próbálta bírni a képviselő-testület tagjait mondván, ők nem az ellen tiltakoznak, hogy jöjjenek a befektetők, hanem azért, hogy elsőbbséget adnak, illetve hosszú időre átengedik a földjeinket egyes vállalatoknak, holott az egyesület tagjainak a véleményét ezzel kapcsolatosan ki sem kérték. Az itteni földművesek csak egy évre kaphatják bérbe a földeket.

A felszólalás után a képviselők meghozták a döntést, az ellenzék képviselői viszont nem vettek részt az ülés munkájában.

Čedomir Janjić polgármester kifejtette, hogy a három befektető által 26 millió eurót fektetnek a mezőgazdaságba, és a kormány jó stratégiájának nevezte, amikor a 16 érdeklődő befektető közül e háromnak szavaztak bizalmat. A Tönnies 21 millió eurót fektet be és 2431 hektár területen gazdálkodhat az elkövetkező 30 évben, míg a Farmer 023 V&M vállalat 500 ezer eurót fektet be, állattenyésztéshez szükséges üzemet épít, és 67 hektár földterülete vesz bérbe, amelyért évi szinten 250 ezer eurót fizet, a Food Planet vállalatnak 4,5 millió befektetést hagytak jóvá, illetve 900 hektár földterületet adtak bérbe. Ez utóbbi két cég rögtön munkához lát, a Tönnies pedig majd két év múlva kezdené meg a termelést.

Kónya-Kovács Otília


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 22. [0:17]

Muzslyán végzett ma szűrést a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának Határon túli magyarokért projektum koordinátora, Csuka Pál, aki a Kárpát-medencei... >>

2018. március 21. [21:57]

Ma este a zentai Városháza dísztermében tartották meg a Magyar Nemzeti Tanács idei első tájékoztató jellegű szülői értekezletét az Egészségügyi Középiskola, a... >>

2018. március 21. [12:44]

Aláírták a tartományi kormányban a vajdasági székhellyel rendelkező, összesen 15 nemzeti tanács támogatásáról szóló szerződéseket. A rendezvényen megjelent Igor Mirović,... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.60 dinár
1 dollár 96.04 dinár
100 forint 38.03 dinár
100 dinár 262.92 forint
Heti kérdés
Az utóbbi években valamilyen módon korlátozni akarják az interneten megjelenő közösségi véleményeket a bevándorlással vagy a bevándorlók viselkedésével kapcsolatban. Ön egyetért-e azzal, hogy e kérdésben a jelenleginél is szigorúbb ellenőrzés alá vonják az internetet?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány