Kultúra
A palicsi diákszínjátszók lettek a legjobbak
Kihirdették a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjének az eredményeit
Betűméret:             

Pénteken az éjszakai órákban ért véget Zentán a középiskolások idei színházi- és filmes szemléje, amelyen a Palicsi Színjátszó Grund diákszínjátszói bizonyultak a legjobbnak a Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színművésznője, Szabó Szonya magyarországi filmrendező és Ricz Ármin, a Szabadkai Népszínház színművésze alkotta szakmai zsűri döntése szerint. A palicsi színjátszók két színdarabot is bemutattak, amelyek közül az Emilyért a legjobb színdarabért járó fődíjat nyerték el, míg a Pillanatkép egy bolygóról című előadásért a legjobb színjátszó műhelynek járó díjat is nekik ítélték.

A maratoni hosszúságú, éjszakába nyúló seregszemlén a legjobb színésznőnek járó díjat Kovács Nemes Katának és Mezei Sára Csengének ítélte oda a zsűri. Kovács Nemes Kata a topolyai Fosszilis Mosolycsalók társulatának Eugene Ionesco A kopasz énekesnő című ellenszínművében nyújtott alakításáért, Mezei Sára Csenge pedig a Palicsi Színjátszó Grund Emily című előadásában nyújtott szerepéért érdemelte ki az elismerést.

A legjobb férfi színészi alakításért Szirbik Zalánt, az óbecsei Becsei Színjátszó Odú által bemutatott Krumplistészta című előadás egyik főszereplőjét és Tomik Esztert díjazták a topolyai Foszilis Mosolycsalók által bemutatott Ionesco-előadásban Kováts úr szerepének megformálásáért.

A zsűri színészi különdíjban részesítette Mák Dorottyát A kopasz énekesnőben alakított szerepéért és Süge Rékát az Emilyben nyújtott szerepéért.

A legjobb összjátékért a Rókafest különdíját a topolyai Foszilis Mosolycsalók színjátszói érdemelték ki, a legjobb csapatmunkáért járó különdíjat pedig a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszói kapták.

A Tanyadíjat Kuktin Rolandnak, a Palicsi Színjátszó Grund diákszínjátszójának ítélték oda, a MaDT különdíját Széles Gergő Mátyás zentai diákszínjátszó, a Szépszó tábor különdíját pedig Farkas Írisz, a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund diákszínjátszója kapta a Nagy hullám című előadásban nyújtott szerepéért.

A legjobb filmnek járó díjat Kadvány Kittinek, a zentai Bolyai Filmműhely tagjának Nászút nyolc keréken című alkotása érdemelte ki, a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat pedig a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulójának, Bálint Német Bencének a Karcsi bácsi kincsei című alkotása. Bálint Német Bence egyben a legjobb filmkészítőnek járó díjat is kiérdemelte.

A legjobb filmműhelynek járó díjat a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium 2M osztályának ítélte oda a zsűri.

Filmes különdíjban részesült Verebélyi Viktor, a zentai Bolyai Filmműhely tagja, az Életre kötve című alkotás rendezője.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kiosztották a legrangosabb magyar könnyűzenei elismeréseket, a Fonogram-díjakat. Rúzsa Magdi karrierje során immáron a harmadik díját kapta. Idén 21. alkalommal osztotta ki az év Fonogram-díjait a MAHASZ. A 25 tagú szakmai zsűri tizenkét plusz egy hazai, továbbá hat külföldi kategóriában szavazott. Az év hazai modern...
2024. ÁPRILIS 28.
[ 11:04 ]
Képregényekről hallhattak az érdeklődők előadásokat a kishegyesi könyvtárban, emellett egész napos képregény-börzét is tartottak. Kishegyesen szervezték meg a sorrendben harmadik Vajdasági Képregény Találkozó a könyvtárban. 2022-ben néhány képregényt kedvelő kishegyesi fiatalember úgy döntött, Vajdaságban is...
2024. ÁPRILIS 27.
[ 16:06 ]
Madách monumentális darabja ihlette a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház új előadását, amely Az Ede tragédiája címet viseli, s amely április 30-án este kerül színpadra. A produkció előre megírt szövegkönyv nélkül, improvizációk alapján készült. Az előadás születéséről az alkotók beszéltek...
2024. ÁPRILIS 26.
[ 10:56 ]
Beolvasás folyamatban